Canikli: Gençlik Ve Spor Merkezi, Giresun‘un Önemli Bir İhtiyacını Giderecek

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Gençlik ve Spor Merkezi Giresun halkının önemli bir ihtiyacını giderecek, bunun için merkezin bir an önce hizmete girmesini sağlayacağız." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Gençlik ve Spor Merkezi Giresun halkının önemli bir ihtiyacını giderecek, bunun için merkezin bir an önce hizmete girmesini sağlayacağız." dedi.

Canikli, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının çıraklık ve ustalık devrini geride bıraktığını, 12 Haziran’dan sonra ‘Ustalık Devrinin‘ başlayacağını söyledi. Yapılması planlanan işlerin Giresun’un her açıdan çehresini değiştirip, geliştireceğini dile getiren Canikli, yapılacak işlerin planlamasının tamamlandığını, bir kısmının ihale ve yürütme aşamasında olduğunu, bu projelerin etap etap açıklayacaklarını ifade etti.

Yeni spor alanları ve gençlik merkezleri oluşturmayı planladıklarını anlatan Canikli, "Bu bağlamda ilk olarak Giresun Merkez Teyyaredüzü mevkiinde yaklaşık 21 bin metrekarelik alana Gençlik ve Spor Merkezi kurulacaktır. Merkez bünyesinde 2 halı saha, basketbol, voleybol ve tenis kordu sahaları, bowling ve bilardo salonu, masa oyunları alanı, bin 500 metre yürüyüş parkuru, açık hava etkinlik alanı, 280 kişilik anfili tiyatro, kafe, çocuk oyun sahası, seminer salonu, kütüphane ve sosyal alanlar ile otopark bulunuyor. İlimize yapılacak olan modern Gençlik ve Spor Merkezinin Giresun halkının önemli bir ihtiyacını giderecek, bunun için merkezin bir an önce hizmete girmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Canikli, genç kuşakların sağlıklı yetişmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için Gençlik ve Kültür Merkezine önem verdiklerini Giresun halkının ve gençlerinin bu alanda önemli bir ihtiyacının karşılanacağını aktardı. Kültür Merkezi’nin, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nün arkasındaki 9,5 dönümlük araziye yapılacağını kaydeden Canikli, "Sözkonusu arazinin hazine ile takas işlemleri başlamış, imar tadilatı ve parselasyon işlemi yapılmıştır. Ödeneği Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce sağlanacaktır. Kültür merkezinde 500 kişilik çok amaçlı toplantı salonu, sergi salonları bulunacaktır:" diye konuştu.

Giresun için kültür ve spor altyapısına çok önem verdiklerini, bu yüzden geride bıraktıkları 8,5 yıllık dönemde her ilçede spora yatırım yaptıklarını anlatan Canikli, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda Atatürk Stadı’nda ve Aksu mahallesi ile Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmalar, ayrıca Alucra, Görele, Bulancak, Espiye, Şebinkarahisar, Tirebolu ve diğer ilçelerde spora yapılan yatırımlar yaptık. Bundan sonra da spor altyapısına yatırımlarının artarak devam edecek."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile