Canini Teslim Ettigi Doktorun Iziniz Çektigi Fotograf, Depremzede Ikiz Annesine Sok Etkisi Yasatti

Canini Teslim Ettigi Doktorun Iziniz Çektigi Fotograf, Depremzede Ikiz Annesine Sok Etkisi Yasatti

Hatay’da dogum sonrasi kendisinin ve ikiz evlatlarinin fotografini çekerek sosyal medyada paylasan doktor hakkinda sikayetçi olan Ilknur Dolgun, rizasiz ve uygunsuz bir sekilde çekilen fotograflar sonrasi adaletin yerini bulmasini istiyor.

Asrin felaketi sonrasi 28 Subat 2023 tarihinde ikiz evlatlarinin dogumu için Reyhanli ilçesinde bulunan Özel Reyhanli MMT Amerikan Hastanesi’nde dogum yapan Ilknur Dolgun, evlatlarini saglikla dünyaya getirdi. Dogan ikiz bebekleri; Çinar Deniz ve Ömer Asaf ile birlikte 4 evlat sahibi olan 29 yasindaki Ilknur ve 38 yasindaki Erdal Dolgun çifti, hayatinin sokunuysa dogumu yaptiran doktorun yaptigi sosyal medya paylasimiyla yasadi. Özel Reyhanli MMT Amerikan Hastanesi’nde görevli dogumu gerçeklestiren doktor, dogumun ardindan anne ve ikiz evlatlarinin fotografini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylasti. Gündelik hayatinda basörtüsü takan annenin saçlarinin açik olarak ve yeni dogmus bebeklerinin yüzlerinin de net bir sekilde paylasildigi fotograf, akrabalar tarafindan fark edildi. Durumdan akrabalari araciligiyla haberdar olan Ilknur ve Erdal çifti, doktor tarafindan çekilen ve sosyal medyada doktorun sahsi hesabinda riza disi paylasilan fotografla adeta sok yasadi. Izinsiz bir sekilde evlatlarinin ve kendinin fotografi sosyal medyada paylasilan anne Ilknur Dolgun, durumu yargiya tasidi. Cumhuriyet Savcisi suçun islendigine iliskin süpheyi yeterli buldu ve iddianamesinde doktorun kamu adina cezalandirilmasini mahkemeden talep etti. Magdur Dolgun çifti, kendilerinin yasadiklarini baskalarinin yasamamasi için devam eden davada çikacak kararin örnek niteligi tasiyacagina inaniyor.

“Kendi canimla cebellesirken benim fotografimi çekip atmis”

Yapilan paylasim sonrasi üzüntü yasadigini ve psikolojik olarak etkilendigini belirten anne Ilknur Dolgun, “Ikiz bebeklerim oldu, dogum yaptim. Fotografimi çekmisler, sosyal medyaya atmislar. Benim sosyal medya hesabim yoktur. Akrabalarimiz bana fotografimi atiyor. Benim paylasimlardan haberim olmadigini söyledim. Kendi canimla cebellesirken benim fotografimi çekip atmis. Ben kesinlikle imza atmadim, fotograf paylasilmasina da iznim yoktu. Çok üzüldüm, ben basörtülü birisiyim. Esimle tartistim, sorun yasadik. Bir hafta boyunca kendi canimla mücadele ederken bir de yasananlara üzüldüm. Depremin ardindan çok zor oldu. Psikolojik olarak çok etkilendim” dedi.



“Bizim rizamiz, iznimiz disinda yapilan bir paylasimdi”

Esinin rizasi disinda çekilen fotografi sosyal medyada paylasan doktor hakkinda sikayetçi olduklarini ve yasananlarin yargiya tasindigini dile getiren Süleyman Erdal Dolgun, “Esim depremin ardindan dogum yapacakti, hastane bulamadik. Reyhanli’da bulunan özel MMT Amerikan Hastanesi’ni bulduk. Dogum için gitti, bizim haberimiz olmadan doktor; esimin ve çocuklarimin fotografini sosyal medyada paylasmis. Bizim rizamiz, iznimiz disinda yapilan bir paylasimdi. Mahkemeye tasidik, sikayetçi olduk. Su an da mahkeme devam ediyor. Benim esim basörtülü, saçlari açik bir sekilde ve çocuklarimin yüzü gözükür bir sekilde paylasmis. Bu durumu kimse kabullenmez. Bizim örf ve adetlerimizde böyle seyler uygun degil. Reklam amaciyla hastalarin sosyal medyada paylasilmasi normal mi” ifadelerini kullandi.

“Bana yüksek meblag da para teklifinde bulundular ve ben kabul etmedim, adalete güveniyoruz”

Yasananlarin hukuka, kisisel mahremiyet haklarina ve özelikle inancina uygun olmadigini dile getiren Dolgun, hastanenin yasananlar sonrasi kendilerine para teklif ettigini iddia ederek “Doktor beni aradi, benden özür diledi. ‘Biz bu kadar büyüteceginizi bilmiyorduk’ dedi.

Kendisi için böyle seyler normal gelebilir ama bizde bu konu önemli ve mahremimizi, canimizi teslim ediyoruz. Onlar açik, saçik bir sekilde fotograf çekmisler ve instagramda paylasmislar. Çok fazla da takipçisi var, reklam yapiyor, bizim haberim yoktu. Yapilan dogru degil. Bizimle iletisime geçtiler, bana tanidigim olan birini gönderdiler. Bana yüksek meblag da para teklifinde bulundular ve ben kabul etmedim, cezalandirilmasini istedim, adalete güveniyoruz. Amacimiz, bize yapilanin baska birine yapilmamasi. Sadece reklam amaciyla esinin ve çocuklarinin fotografinin riza disi paylasilmasini kendisi ister mi doktora da sormak isterim. Ben istemiyorum ama benim basima geldi” seklinde konustu.

Olayin gerçeklestigi Özel Reyhanli MMT Amerikan Hastanesi konuya iliskin herhangi bir açiklama yapmadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile