Çankaya Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı

Çankaya Belediyesi Haşerelere Savaş Açtı

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte sayıları hızla artan haşerelere karşı Çankaya Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda da iş başında. Çankaya Belediyesi ekipleri, kara sinek ve sivrisinek şikayetlerini en aza indirmek için larva mücadelesine ağırlık veriyor.

Çankaya Belediyesi ilaçlama ekibi, artan sıcaklıklarla birlikte yoğunlaşan haşerelerle mücadelesini bayram tatilinde de sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında bin 969 noktada haşere mücadelesi yapan ekipler, kara sinek ve sivrisinek şikayetlerini en aza indirmek için larva mücadelesine ağırlık verdi. Jit alanı olarak tabir edilen durgun su alanları, atık toplama alanları ve çöp toplama yerlerinde yoğun çalışma gerçekleştirildi.

Karasinek ve sivrisinek için ideal üreme yeri olan ve 31 farklı nokta olarak belirlenen bu jit alanlarında hem larva hem de uçkun çalışmaları yapılıyor.

Yapılan 6 aylık çalışmanın bin 279’unun rutin, 690’ının şikayet olduğunu belirten yetkililer, 61 bin 500 hektarlık bir çevrede ilaçlama yapıldığı bilgisini verdi. Yetkililer, 265 litre uçkun ilacının 52 bin hektarlık alanda, 120 litre kimyasal larvasit ilacının 9 bin hektarlık alanda, 100 kilogram biyolojik larvasit ilacının 500 hektarlık bir alanda kullanıldığını, ilçe genelindeki cadde ve sokaklarda ise 336 kilogram fare ilacının kullanıldığını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile