Çankaya Belediyesi'nin Birimleri SSK İş Hanı’nda Toplanacak - Ankara

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, görevde bulunduğu 3 yıl içinde yaptığı çalışmaları düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi'nin bütün birimlerini, şuan temizleme çalışması yaptıkları SSK İş Hanı’nda toplanacağını belirtti.

Lozan Parkı'ndaki toplantıya Başkan Tanık'ın yanı sıra başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Çankaya ilçesinin yetki ve sorumluluk alanı son derece yüksek bir bölge olduğunu söyleyen Başkan Tanık, "Başkent'in kalbiyiz." dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Çankaya'nın 820 bin nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Tanık, Kızılay'daki iş yeri yoğunluğu nedeniyle neredeyse bütün Ankara'ya hizmet ettiklerini dile getirdi. İş, okul, sağlık hizmeti gibi nedenlerle Çankaya’ya gelenlerin de hesaba katılmasıyla 2 milyon insana hizmet ettiklerini ifade eden Tanık, hızla büyüyen ve nüfusu artan bir ilçeyi yönettiklerini anlattı. 34 yıldır şantiye halindeki Kızılay eski binasının AVM olarak halka kazandırılmasına vesile olmakla gurur duyduklarını söyleyen Tanık, Emek İş Hanı binasının da hayatiyet kazanması için çalışmalarının bitme noktasına geldiğini açıkladı.

SSK İş Hanı’nı 2010'un son ayında satın almayı başardıklarını belirten Tanık, “Burayı hızla boşalttık. Düzenleme yapıyoruz. Kötü kullanımları ortadan kaldıracak temizleme operasyonumuz sürüyor. Binanın yarısına yakın bir bölümünü şuan kullanılabilir bir hale getirdik. Tamamını kullanıma açmak için hızla çalışıyoruz. 2013 yılı içerisinde Çankaya Belediyesi'nin bütün birimleri oraya taşınacak. SSK İş Hanı olarak bilinen bina bundan böyle Çankaya Belediye binasıdır. Ankara’nın göbeğinde bütün idari birimler toplanacak. Ankaralının erişebildiği odak noktada. 30 yıla yakın zamandır göçebe bir belediye olmaktan kurtularak kiracılıktan çıkarak bu bölgede yerleşik hale gelmiştir. Bundan gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Başkan Tanık, Sakarya Caddesi’ni batakhaneler bölgesi olmaktan kurtarıp kültürel etkinliklerin yapıldığı bir alan yaptıklarını vurguladı. Tanık, Konur, Karanfil ve Yüksel caddelerindeki yayalaştırma ve zemin iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü de anlattı. Başkan Tanık, toplantıda yaptıkları ve yapmayı sürdürdükleri oyun sokakları ve parklar hakkında da bilgi verdi. Tanık, Çankaya Belediyesi’ne bağlanan köylerde sürdürdükleri projelerle de ilgili bilgiler aktardı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile