Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, araçların ilk kontağını Belediye Başkanı Bülent Tanık çevirdi. Tanık, temizlik işçilerinin kıyafetini giyerek araç koltuğuna oturdu, sokakları temizledi.
Başkentin cadde ve sokaklarında kullanılacak araçların Kızılay bölgesi, Tunalı Hilmi Caddesi ve Bahçelievler semtinde kullanılacağını dile getiren Tanık, "Bizim temel hedefimiz çöpün sokakta depolanmasını önlemek. Bunun için de daimi olarak çöp toplama aracının servis olarak dolaşımını sağlamak. Bu aracın gürültüsüz ve egzozsuz oluşu da ayrıca avantajıdır" ifadesini kullandı.
Araçların akü ile çalıştığını ve bir akünün 8 saatlik kullanım olanağı sağladığını vurgulayan Tanık, "100 km'lik bir alanda sadece 3 TL bir maliyeti olan araç belediyemizin bütçesine de olumlu katkıda bulunacak, çöpleri de sokaklarda sürüklenmeden dükkanların önünden almış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Çankaya'da Elektrikli Temizlik Araçları Hizmete Girdi
Çankaya Belediyesinin temizlik filosuna eklenen elektrikli araçlar, hizmete girdi.



















