Çankırı'da Şehit Aileleri Unutulmuyor

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından başlatılan uygulama ile Çankırı şehitleri şahadet günlerinde anılıyor.

Ziyaretler kapsamında 1982 yılında Mardin Gercüş’te Karakol baskını sırasında şehit düşen Şehit Er Ahmet Al’ın ailesi ziyaret edildi. Ziyarete Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Rabia Çayır, Çankırı İŞKUR Müdür Yardımcısı Ercan Irmak ile İŞKUR personeli katıldı.

Şehidin ailesinin ihtiyaçları, istekleri ve sorunlarının olup olmadığı sorulan ziyarette Şehit abisi Mehmet Al, Korgun İlçesi Ildızım Köyü’nde bulunan şehit mezarına bakım yapılmasını talep etti. Mehmet Al, kardeşinin şehit düşmesinden sonra babasının şeker hastalığına yakalandığını belirterek, “Kolay değil, gerçekten çok zor günler geçirdik. Babam kardeşimi kaybettikten sonra şeker hastalığına yakalandı. 10 yıl önce babamı, 7 yıl önce de annemi kaybettik. Kardeşim ulaşabileceği en üst mertebeye ulaştı. Ayetlerde de geçtiği gibi onlar ölü değildirler.” dedi.

Çankırı İŞKUR Müdür Yardımcısı Ercan Irmak da tek temennilerinin terörün bitmesi olduğunu vurguladı. Ercan Irmak, Ahmet Al’ın Çankırı’nın ilk şehitlerinden olduğunu belirtti.

Irmak, “Analar artık ağlamasın.” dedi.

Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Rabia Çayır, Çankırı’nın geçtiğimiz günlerde şehit düşen Teğmen Korhan Kuruçay ile birlikte toplam şehit sayısının 152’ye ulaştığını, gazi sayısının ise 33 olduğunu ifade etti.

Ziyaret sırasında Kuran-ı Kerim ve dualar okundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile