Çankırı Fatihi Emir Karatekin İçin Yürüdüler

Çankırı Fatihi Emir Karatekin İçin Yürüdüler

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından organize edilen “Külli Aklın Kuşatıcı Vicdana Yürüyüşü” etkinliği bugün gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, Uluyazı Kampüsünden Çankırı Kalesi’ne kadar yürüdü.

Etkinliğe Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Arı, şube müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüş sonrasında konuşma yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, gerçekleştirilen yürüyüşün tarihimizdeki komutanların önemine vurgu yapmak için önemli bir etkinlik olduğunu aktardı.

Rektör Ayrancı, Emir Karatekin’in büyük kumandan olduğunu belirterek, “Bu yürüyüş bizim için çok anlamlıdır. Çünkü Emir Karatekin Hazretleri Çankırı’yı fetheden kutlu bir kumandan. Bir manevi önder aynı zamanda. Bize Çankırı’dan başlamak üzere bütün Türkiye’ye, Anadolu’ya ve Müslüman coğrafyalara bir timsal, bir örneklik teşkil ediyor. Biz onun maneviyatını biliyoruz. Onu takip ediyoruz” dedi.



“Kudüs’ü elimizden alırlarsa Mekke’yi de Medine’yi de hatta İstanbul’u da elimizden alırlar”

Türkiye’de ve İslam dünyasında önemli gelişmeler yaşandığını söyleyen Ayrancı şunları söyledi:

“Çünkü bütün dünyada yeni bir güç paylaşımı dönemi başladı.

ABD ve gelişmiş bazı batılı ülkeler, hukuku araç olarak kullanıp bütün Müslüman coğrafyaları başta olmak üzere bütün dünyayı paylaşmak, ekonomik olarak kendine bağlamak istiyor. Bu düzeneğini 100 yıl daha devam ettirmek istiyor. Bu anlamda Müslümanların ve diğer semavi dinlerin kutsal beldesi olan doğu Kudüs’ü de başkent olarak kabul ettiğini ifade etmişti. Diğer çok büyük bir devlet grubu BM Güvenlik Konseyi’nde bunu kabul etmedi. Fakat hala bu baskı devam ediyor. Bu baskı sadece Kudüs’ü başkent ilan etmesi meselesi değildir, bu bütün dünya için bir turnusol kağıdı niteliğindedir. Burada tam bir toplulukları ayrıştırmak ikiye bölmek, ‘benden olmayan düşmanımdır’ felsefesiyle bunları kontrol altında tutmak isteği var. Aynı şekilde bize göre direnişin boyutunu da ölçüyor. Çünkü bu önümüzdeki 100 yılın belirlenmesi kendi emperyal istekleri açısında tanzim edilmesi çok önemli onlar bakımından. Bu nedenle direnişin boyutunu görmek istiyorlar. İşte bizim böyle değerlerimiz var. Kudüs’ü elimizden alırlarsa Mekke’yi de Medine’yi de hatta İstanbul’u da elimizden alırlar.”

Fahrettin Paşa’ya söylenen sözlere tepki gösteren Ayrancı, “Son zamanlarda bazı Arap ülkeleri Medine’yi koruyan, kutsal emanetleri buraya getiren Fahrettin Paşa’ya ilişkin sözlerini de lanetliyoruz. Çünkü malumunuz Osmanlı anlaşma yaptıktan itibaren uzun bir süre daha Fahrettin Paşa Medine’yi teslim etmedi. Kutsal emanetleri muhafaza altına aldı. Böyle büyük bir önder, komutanın böyle bir şahsın çeşitli ifadelerle küçük düşürülmeye çalışılmasını lanetliyoruz. Çünkü o bir Osmanlı Paşası olduğu kadar bütün Müslüman coğrafyasının bir paşasıdır ve Müslümanların değerlerini korumuştur” ifadelerini kullandı.

Rektör Ayrancı’nın konuşmasının ardından katılımcılara helva ikram edilmesi ile etkinlik sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile