Cankurtaranlar Sifir Can Kaybiyla 4 Aylik Görevlerini Tamamladi

Cankurtaranlar Sifir Can Kaybiyla 4 Aylik Görevlerini Tamamladi

Sakarya’nin denize kiyisi olan ilçelerinde görev yapan cankurtaranlar, yaz sezonunu sifir can kaybiyla tamamladi. Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, “Ekipman ve donanim olarak Türkiye’de iyi bir konumdayiz. Hedefimiz, önümüzdeki yillarda da Sakarya sahillerini güvenli sahil konumuna getirmek” dedi.

Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde yaz sezonu boyunca hizmet veren Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’na bagli cankurtaran ekipleri, mesai saatleri içerisinde sifir can kaybi ile görev sürelerini tamamladi. 15 Haziran’da göreve baslayan ekipler, 14 Eylül itibariyla sezonu kapatti. Ekipman ve donanim olarak Türkiye’de iyi bir konumda olduklarini aktaran Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, gayelerinin ileriki dönemlerde sahilleri güvenli sahil haline getirmek oldugunu söyledi.



“Ekiplerimiz, üç ilçede sezon boyunca kulelerinde sorumluluk alanlarini birakmadi”

Mesai saatleri içinde görevlerini en iyi sekilde ifa ettiklerini aktaran Karaca, “Karasu, Kaynarca ve Kocaali’de 45 kule, 72 cankurtaran personelimizle 15 Haziran’da göreve basladik. Artvin ve Trabzon’dan Istanbul ve ilerisine kadar olan Karadeniz sahilinde hiç ölüm vermeyen belki de tek sehiriz. Sezon basindan beri 377 bogulma vakasina müdahale ettik ve kaybolan yaklasik 500 çocugu bularak ailelerine teslim ettik. Özverili çalismalarindan ötürü cankurtaran personelimize tesekkür ediyoruz. Ekiplerimiz, üç ilçede sezon boyunca kulelerinde sorumluluk alanlarini birakmadi. Böylece mesai saatimiz içinde can kaybi yasanmadi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile