Canlarini Hiçe Sayip Agir Hasarli Binalardan Esya Tasiyorlar

Canlarini Hiçe Sayip Agir Hasarli Binalardan Esya Tasiyorlar

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler sonrasi bazi vatandaslarin, en fazla can kaybinin yasandigi Ebrar Sitesi’ndeki saglam kalan binalardan esya tasimasi dikkat çekti.

50 binden fazla kisinin hayatini kaybettigi Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde hem yikim hem de enkaz kaldirma çalismalari sürüyor. Agir hasarli binalarin yikim ve enkaz kaldirma çalismalarinin sürdügü Kahramanmaras’ta vatandaslar yasak olmasina ragmen esyalarini kurtarmaya çalisiyor. Merkez Onikisubat ilçesi Sazibey Mahallesi’nde yer alan 23 bloklu Ebrar Sitesi’nde de büyük yikim yasanmisti.20 blogun yikildigi ve 3 blogunun ayakta kaldigi sitede vatandaslarin tüm uyarilara ragmen agir hasarli binalara girerek esya tasimasi dikkat çekti.

Ismini vermek istemeyen vatandaslardan biri, “Esya tasimak çok riskli bu kadar can gitti burada ama insanlar hala mal derdinde. Binalar agir hasar almis insanlar hala içinden esya çikarmaya çalisiyor. Bir yikilsa içinde hayatini kaybetse 10 kurusluk esyalar için canlarindan olacaklar. Görevlilerin gelip müdahale etmesini beklerim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile