Canlarini Son Anda Kurtardilar, Tüm Esyalari Kullanilmaz Hale Geldi

Canlarini Son Anda Kurtardilar, Tüm Esyalari Kullanilmaz Hale Geldi

Düzce’nin Bogaziçi ilçesinde etkili olan saganak yagista evlerini sel sulari basan aile canlarini son anda kurtarirken, su ve çamur içinde kalan tüm esyalari ise kullanilmaz hele geldi.

Olay, Düzce’nin Bogaziçi’ne bagli Yazlik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, önceki gün etkili olan saganak yagis sonrasinda dereden tasan sel sulari Yesildag ailesinin evini basti. Evde bulunan aile ve çocuklar son anda evden çikarak sel sularina kapilmaktan son anda kurtuldu. 1,5 metreye kadar yükselen sel sulari sebebi ile ailenin evlerindeki tüm esyalari kullanilmaz hale geldi. Sel sularinin çekilmesinin ardindan vatandaslar, sel sulari sebebi ile kullanilamaz hale gelen esyalarini evlerinden çikartti. Vatandaslar çamurla kaplanan ve kullanilamaz hale gelen esyalarini tazyikli su ile temizlemeye çalisiyor.

“Çikmasaydik, hepimiz gitmistik”

Sel sularinin evlerini bir anda bastigini ifade eden Aysel Yesildag, “Selin oldugu aksam yagmur yagiyordu. Yukaridan da su geliyordu. Arabalar geçince su daha çok gelmeye basladi.

Derenin o kadar yükseldiginden haberimiz yoktu. Bir ses geldi, onun için disari çiktik. Yan tarafi falan su basmisti. Bizim eve de arka taraftan bir anda gelip girdi. Çocuklari alip evden son anda çiktik. Çocuklarimi, esimi evden zorla çikarttik. Kil payi çikmasaydik, hepimiz gitmistik” dedi.



“Hiç esyamiz kalmadi”

Sel sularina kapilan esyalarinin hepsinin kullanilmaz hale geldigini ifade eden Ercan Aydin isimli vatandas ise, “Hiç esyamiz kalmadi. Her sey gitti. Çocuk esyalarina kadar hiçbir sey kalmadi. Devletin gücüne güveniyoruz. Yapacak hiçbir seyimiz yok” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile