Canlı bomba olduğu iddia edilen kadın İzmir'de ortaya çıkıp iddiaları yalanladı

Adana'da canlı bomba olduğu iddia edilerek fotoğrafları dağıtılan Perşini Bilen (39), İzmir'de ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kendini i

  Adana ' da canlı bomba olduğu iddia edilerek fotoğrafları dağıtılan Perşini Bilen ( 39 ) , İzmir ' de ortaya çıktı . İl Emniyet Müdürlüğü ' ne giderek kendini ihbar eden ve canlı bomba olduğu iddialarını yalanlayan Bilen , 5 yıldır İzmir ' de ticaretle uğraştığını söyledi . Sabıkası olup olmadığı sorusuna ise , " Burada bilinen birisiyim . " cevabını verdi .

Bugün bazı gazetelerde canlı bomba olduğu iddia edilerek fotoğrafları yayıllanan Bilen , İnsan Hakları Derneği ( İHD ) İzmir Şubesi ' nde bir basın toplantısı düzenledi . Canlı bomba olarak gazetelerde fotoğrafını görünce şoka girdiğini ve hâlâ atlatamadığını ifade eden Perşini Bilen , bütün hayatının değiştiğini , ailesinin de hayatının riske atıldığını söyledi . Yaşadığı durumu , " Bu açıklanacak bir durum değil . Sözün bittiği yer dedikleri böyle bir şey olsa gerek . " sözleriyle ifade eden Bilen , iki gündür sokak yüzü görmediğini aktardı . Avukatlarının gereken her türlü kanuni başvuruyu yaptığını kaydeden ve emniyete gidip kendini ihbar eden Bilen , Kuzey Irak ' ta eğitim aldığı iddialarının da asılsız olduğunu söyledi . Gazetelerde yer alan haberlerin etik olmadığını , sorgusuz sualsiz bir insanın hayatına kastedildiğini vurgulayan Bilen , " Bu durumla ilgili avukatlarımla gereken neyse onu yapacağız . Hukuki süreç benim için başladı . Canlı bomba iddiaları çok komik , çok öfkeliyim . Hayatım tamamen değişmiş durumda . Bundan sonra normal bir hayat sürebileceğimi düşünmüyorum . Bu haberi yayan gazeteci hakkında da suç duyurusunda bulunacağız . " diye konuştu .

İHD Ege Bölge Temsilcisi Necla Şengül ise 14 Haziran 2010 günü Buca Kapalı Cezaevi ' ne ziyarete giden bir ailenin , jandarma noktasına Perşini Bilen ' in fotoğrafının altında , " Canlı bomba aranıyor " yazılı bir kâğıt gördüğünü anlattı . Ailenin Bilen ' e haber verdiğini belirten Şengül , " İlk kez bu şekilde haberdar olduk . Bunun üzerine Bilen , 15 Haziran ' da İHD ' ye yazılı başvururu yaparak , bu olay karşısında yaşamının risk altında olduğunu bildirdi . Biz de İçişleri Bakanlığı ' na , Jandarma Genel Komutanlığı ' na , Ceza Tevkifevleri Müdürlüğü ' ne , TBMM İnsan Hakları Komisyonu ' na , İzmir Cumhuriyet Savcılığı ' na suç ihbarı yaptık . Buca Cezaevi Savcılığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ' yle yazıştık . Bilen ' in kendi avukatı da savcılığa suç ihbarında bulundu . Bu sürecin ardından Bilen , düne kadar yaşamını normal şekilde sürdürmeye başlamıştı . " dedi . Canlı bomba olduğu iddia edilen Bilen hakkında hiçbir arama kararı olmadığını ancak bazı gazetelerde çıkan haberlerde ismi açıkca deşifre edilerek canlı bomba olarak ilan edildiğini gördüklerini kaydeden Şengül , ilk olayın ardından bittiğini düşündüklerini ancak canlı bomba olduğu iddia edilerek fotoğraflarının basına yansımasıyla Bilen ' in hayatı risk altına girdiğini söyledi . Perşini Bilen ' in beş yıldır İzmir ' de yaşadığını ve market işlettiğini dile getiren Necla Şengül , ulusal ve uluslararası hukuka sonuna kadar başvuracaklarını kaydetti .

Basın açıklamasının ardından İHD binasından çıkan Bilen , İl Emniyet Müdürlüğü ' ne gitti . Gerekli başvuruları yapan Bilen , daha sonra oradan ayrıldı . Çıkışta yaptığı açıklamada , " Hakkımda herhangi bir arama kararı olmadığı ortaya çıktı . Bu haberlerden sonra çok normal bir hayat sürdürebileceğimi düşünmüyorum . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile