Canlı Kalkan Kadınlar Durduruldu

Canlı Kalkan Kadınlar Durduruldu

Hakkari il merkezi ile Yüksekova ilçesinde toplanan ve sürdürülen operasyonlara karşı canlı kalkan olmak için Irak sınırına gitmek isteyen kadınlar, Şemdinli ilçesi girişinde jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

Kendilerine Barış Anneleri İnsiyatifi ismini veren kadınları taşıyan yaklaşık 100 araçlık konvoy, Yüksekova`dan, Irak sınır bölgesindeki Şemdinli`ye gitmek istedi. Bugün sabah saatlerinde yola çıkan gurup, Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki Haruna Jandarma Karakolu yakınlarında durduruldu. Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tamer Bilica, konvoyda bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu`na, Valilik talimatı olduğu için geçişlerine izinvermeyeceklerini söyledi. Yolu trafiğe kapatan kadınlar cadde ortasında otururken, Milletvekili Canan ise Hakkari Valisi Muammer Türker ile görüşmeye çalıştı

Askerler çevrede geniş güvenlik önlemli alırken, bölgeye Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) aracı ve akrep diye tabir edilen 2 zırhlı araç sevk edildi. Kalabalık slogan atarken, bir kadın "Hem asker annesi hem de gerilla annesiyiz, insanların ölmesini istemiyoruz" dedi. Komutan da barışın ancak dağdakilerin silah bırakmasıyla mümkün olacağını belirtti. Milletvekili Esat Canan ise bir milletvekili ve belediye başkanının engellenmesinin yanlış olduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile