Canlı yayında Kürdistan dedi

Canlı yayında Kürdistan dedi

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile efsanevi ülkücülerden Yılma Durak arasında canlı polemik yaşandı.

Bengi Yıldız’ın psikolojik terörün bütün metotlarını uyguladığını iddia eden Yılma Durak’a, Bengi Yıldız tepki gösterirken canlı yayında olmayan Kürdistan’ın ismini telaffuz etti.

Beyaz Tv ekranlarında Sedat Yazıcıoğlu’nun modere ettiği Sağduyu’nun bu hafta ki bölümünde Türkiye’de ki terör sorunu ele alındı. Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, efsanevi ülkücü Yılma Durak ve Refah Partisi eski milletvekili Abdülillah
Fırat Türkiye’deki terör sorununu tartıştılar.

Yılma Durak ,terörün ele alındığı programa telefonla katılan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’a psikolojik terör uyguladığı suçlamasını yöneltince, Bengi Yıldız ve Yılma Durak arasında kısa süreli bir polemik yaşandı.

Bengi Yıldız, Yılma Durak’ın suçlamalarına karşı kendini savunarak “Siz hukuk devleti adı altında, devlet terörünü 90 yıldır Kürdistan halkına uyguluyorsunuz. 28 isyanı sağcısı solcusu, alevisi sosyalisti bastırıyorsunuz. Bu halkın binlerce köyünü boşaltıyorsunuz.” dedi.

Yılma Durak ise Bengi Yıldız’ın bilgi eksikliği olduğunu ifade ederek “İsyan toplu kalkışma hareketi değildir. Siz bunun farkında değilsiniz. Bu millet sizi yüzde 5 ile yüzde 6 ile yüzde 10 ile destekliyor.” dedi.

BEYAZ GAZETE


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile