Cansuyu kredisi başvuruları başlıyor

Esnaf ve sanatkarların merakla beklediği 'Cansuyu' olarak adlandırılan 'Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi' için başvurular yarın (23 Kasım Salı) başlıyor.

Esnaf ve sanatkarların merakla beklediği 'Cansuyu' olarak adlandırılan 'Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi' için başvurular yarın (23 Kasım Salı) başlıyor.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen kesim olan esnaf ve sanatkarlara yönelik, faiz destekli olarak sunulan cansuyu kredisinin bir fırsat olduğunu söyledi.

Cansuyu için kredi başvurularının yarın başlayacağını ifade eden Alişan, "KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan esnaf ve sanatkarlarımız bu krediden yararlanabilir. KOSGEB'e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi'nin onaylanmış sureti ile belirtilen bankalara yapılacak olan başvurularda mikro ölçekli işletme için 30 bin TL, küçük ölçekli işletme için 50 bin TL ve orta ölçekli işletme için 80 bin TL kredi imkanı sunulmaktadır." dedi.

Kredi vadesinin ilk altı ayı ödemesiz, geri kalanı aylık eşit taksitler halinde ödemeli, toplam 18 ay olacağını ifade eden Başkan Hasan Alişan, şu bilgileri verdi: "Esnaf ve sanatkarlarımıza hızlı ve sürdürülebilir bir büyüme ortamının hazırlanması, istihdam olanaklarının artırılması ve kapasitelerini geliştirmeleri adına sunulan bu destek kredisinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız bu fırsatı asla kaçırmasın. Kredi faiz oranının dörtte üçü KOSGEB tarafından karşılanıyor. Bu programdan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlar KOSGEB Hizmet Merkezleri ile irtibata geçerek, istenen belgeler ile anlaşma yapılan bankaların şubelerinden herhangi birine başvuru yapabilecektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile