Çantasinda Tasidigi Yapay Kalp Cihaziyla Hayatini Sürdürüyor

Çantasinda Tasidigi Yapay Kalp Cihaziyla Hayatini Sürdürüyor

Edirne’de yasayan 60 yasindaki Ahmet Sanri, kalp krizinin ardindan kalbinin fonksiyonlarini yerine getirememesi sonucu 4 yildir çantasinda tasidigi yapay kalp cihaziyla hayatini sürdürüyor.

Edirne’nin Karaagaç Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ahmet Sanri, 2016 yilinda kalp krizi geçirdi. Rahatsizligi nedeniyle kalbinin fonksiyonlarini yerine getirememesi sonucu zaman zaman zor anlar yasayan Sanri’ya, 2020 yilinda yapay kalp makinesi baglandi. 4 yildir çantasinda tasidigi yapay kalp cihaziyla hayatini sürdüren Sanri, omzuna astigi çantasinda bulunan makinesi ve vücudundan kalbine kadar ulasan kablolari ile hayatini devam ettiriyor.

22 saatte 1 kez pil degistiriyor

Her gün 22 saatte 1 kez yapay kalp makinesinin pillerini degistiren Sanri, vücuduna makine baglanmadan önce ve baglandiktan sonra yasadiklarini anlatti. Yapay kalp cihazi takilmadan önce 150 kilograma kadar ulastigini, ayaklarinin sistigini anlatan Sanri, yürüyemez hale geldigini söyledi.



Makine dakikada 4,5 kilogram kan süzüp pompaliyor

Vücuduna takilan yapay kalp makinesinin dakikada 4,5 kilogram kan süzüp pompaladigini ve 4 yildir hayatini bu makine sayesinde sürdürdügünü anlatan Sanri, makinenin ardindan normal hayatina devam etmeye basladigina degindi.

"Ölene kadar vücudumda kalacak"

Gece gündüz, yatarken, kalkarken, dus alirken makinenin hep vücuduna bagli bulundugunu ifade eden Sanri, ölene kadar makinenin vücudunda kalacagini söyledi.



"Kalbimi çantamda tasiyorum"

Kalbinin çantasinda oldugunu anlatan Sanri, su ifadelere yer verdi:

"Vücudum 150 kilograma kadar sismisti. Ayaklarim sisti yürüyemez hale geldim. Ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra gayet güzel kendi islerimi görüyorum. Yapay kalp olarak, kalbimi çantamda tasiyorum. Devamli takili duruyor. Hayatimiz pile bagli. Elektrik kesildi, pillerin sarji bitti. Biz de bittik. Ayaklarim sis, su içinde tutuyordum. Nefes alamiyordum, sanki kafamda poset varmis gibi. Makine takildiktan sonra, yürümemi yapiyorum, rutin islerimi yapiyorum. Her seyim rahat güzel. Normal hayatima devam ediyorum. Bu makine öldügüm güne kadar benimle. Gece, gündüz, yatarken, kalkarken, dus alirken hep yanimda. Bunun sayesinde yasiyorum. Tansiyonumu, kan oranimi, her seyimi ayarlayan alet bu. Vücudumdaki 4,5 kilo kani 1 dakikada süzüp pompaliyor, tansiyonumu, kan oranimi, su oranimi ölçüyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile