Çaresiz Kalan Lösemi Hastasının İmdadına Valilik Yetişti

Balıkesir'de, yaklaşık 17 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadele eden Mesut Aras'a (30) acilen yapılması gereken beyin ameliyatı, Valiliğin girişimiyle İstanbul'da gerçekleştirildi.

Mesut Aras'ın ağabeyi Resul Aras (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Ocak'ta AA tarafından abonelerine servis edilen bir haberle seslerini duyurmalarının ardından pek çok hayırseverin kendilerine ulaşıp yardımda bulunduğunu söyledi.

O gün, kardeşinin 15 gün içinde ameliyat edilmesi gerektiğini ve bunun için ihtiyaç duyulan 30-35 bin lirayı bulamadıklarını söylediklerini hatırlatan Aras, Balıkesir Valiliğinin, çaresiz kaldıkları anda yapılan bu haber sayesinde yardım elini uzattığını anlattı.
Vali Ahmet Turhan'ın talimatıyla İstanbul'a götürüldüklerini anlatan Aras, "Kardeşim, Balıkesir Valiliği aracılığıyla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde birkaç gün önce 8 saat süren başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat öncesi konuşmakta ve yürümekte zorlanıyordu. Şimdi tekrar konuşabiliyor, kendini ifade edebiliyor ve yürüyor" dedi.

- 13 yılda 4'üncü beyin ameliyatı
Aras, kardeşinin 13 yılda beyninden 4'üncü ameliyatı geçirdiğini ve bu ay gerçekleştirilecek cerrahi operasyon için kilo alması gerektiğini dile getirdi.
İstanbul'daki ameliyatta, onun beyninden tümör alındığı bilgisini veren Aras, "Bu tümör alınmasaydı belki bir daha konuşamayacak, yürüyemeyecek, yatağa bağımlı kalacaktı. Birkaç gün sonra plastik cerrahi ameliyatı olacak. Vücudunun daha dirençli olması ve ikinci ameliyatı kaldırabilmesi için hareket etmesi ve kilo alması gerekiyor" diye konuştu.

Mesut Aras ise ihtiyaçlarını eskisi gibi karşıladığı için mutlu olduğunu anlattı. Sağlık durumunun gayet iyi olduğunu vurgulayan Aras, "Konuşmakta, anlatmakta zorluk çekiyordum ama şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Mutluyum. Allah daha iyi olmayı, daha güzel olmayı nasip etsin. Hareket etmeye çalışıyorum. Doktorların verdiği hap iştahımı da açtı" ifadesini kullandı.
Baba Şuayip Aras ise oğlunun tedavisine Vali Turhan sayesinde yeniden başlandığını ve bazı hayırseverlerin de kendilerine yardımcı olduğunu bildirdi. Evlerine yeniden neşe geldiğini belirten Aras, destek olan herkese teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile