Caretta Caretta Görmek İsteyen Turistler Fethiye Kordonboyuna Koşuyor

Caretta Caretta Görmek İsteyen Turistler Fethiye Kordonboyuna Koşuyor

Fethiyeli balıkçıların ağ temizlerken attıkları yengeç ve küçük balıklarla beslenen üç caretta caretta türü kaplumbağa Fethiye Kordonboyunu mesken tuttu.

Sezonun büyük bir bölümünde bazen yaz ve kış Fethiye Kordonboyundan ayrılmayan bu sevimli carettalara Fatma-Ayşe-Hamza ismini veren balıkçılar, “Caretta görmek isteyen başka yere gitmesin. Fethiye Kordonboyunda sabahın erken saatlerinden itibaren gün boyu görebilirler” diye konuştu.

Uluslar arası anlaşmalarda kontrol altında bulunan nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağaları özellikle Fethiye’de balıkçıların koruması altında bulunuyor. Son 5-6 yıldır Fethiye Kordonboyu’nu mesken tutan üç caretta caretta kaplumbağası balıkçıların oltalarına takılan yengeç ve küçük balıklarla besleniyor.

Kıyıya bir-iki metre mesafede caretta caretta kaplumbağası gören yerli ve yabancı turistler hemen fotoğraf makinelerine sarılıp bol bol fotoğraf çekerlerken, caretta caretta kaplumbağalarının balıkçıların verdiği balıkla beslenmesini ilgiyle izliyorlar. Bazı turistler; “Kıyıya bu kadar yakından ilk kez caretta-caretta görmekten mutluyuz. Balıkçıları çok taktir ettik. Bu sevimli ve nesli tükenmekte olan kaplumbağaları elleriyle besliyorlar” diye konuşurlarken, balıkçılarda; “Bu carettaları yengeç ve balıkla besleyerek buraya alıştırdık. Yaz kış ayrılmıyorlar. Fatma, Ayşe, Hamza isimlerini verdik. Turistler büyük ilgi gösteriyor. Bol bol fotoğraf çekiyorlar. Bazen turlarla bile caretta görmeye geliyorlar” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile