Cari açık 4.361 milyar Dolar oldu

Nisan ayında cari denge 4.361 milyar dolar açık verdi.

  Tü ; rkiye ' nin cari işlemler hesabı , Nisan ' da 4 milyar 361 milyon dolar , Ocak-Nisan dö ; neminde ise 14 milyar 251 milyon dolar aç ; ık verdi .

Merkez Bankası tarafından aç ; ıklanan Tü ; rkiye ' nin Nisan ayı ile Ocak-Nisan dö ; nemine ilişkin Ö ; demeler Dengesi bilanç ; osuna gö ; re , geç ; en yıl Nisan ' da 1 milyar 583 milyon dolar olan cari işlemler hesabı aç ; ığı , bu yıl Nisan ' da , yü ; zde 175 , 4 artarak 4 milyar 361 milyon dolara ç ; ıktı .

Alt kalemler itibarıyla bakıldığında , dış ticaret aç ; ığının bir ö ; nceki yılın Nisan ayına gö ; re yü ; zde 171 , 7 oranında artarak 3 milyar 994 milyon dolara ulaşması , hizmetler dengesi kaleminden kaynaklanan net gelirlerin yü ; zde 82 , 7 oranında azalarak 102 milyon dolara gerilemesi cari aç ; ığın artışında etkili oldu .

Bu gelişmeler sonucunda , 2009 yılının ilk 4 aylık dö ; neminde 3 milyar 562 milyon dolar aç ; ık veren cari işlemler hesabı , bu yılın aynı dö ; neminde 14 milyar 251 milyon dolara yü ; kselirken , aç ; ıktaki artış 3 kat oldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile