Çarsamba'da Ögrencilere Ücretsiz Kültür Sanat Kurslari

Çarsamba'da Ögrencilere Ücretsiz Kültür Sanat Kurslari

Çarsamba Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak açilan kültür sanat kurslarinda ögrenciler; halk oyunlarindan tiyatroya, zeka oyunlarindan el sanatlarina birçok alanda egitim aliyor.

Gençlerin kendilerini gelistirebilecekleri, yeni ilgi alanlarini kesfedebilecekleri kurslar, Çarsamba Belediyesi tarafindan hayata geçirilmeye devam ediyor. Cemil Sensoy Kültür Merkezi ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde kurslar ve kurs kayitlari ise devam ediyor.

Kültür ve sanat kurslarinda kursiyerler; zeka oyunlari, Türk halk müzigi, Türk halk oyunlari, baglama, keman, piyano, gitar, tiyatro ve drama gibi branslarda istedikleri kurslara katilip kendilerini gelistirebiliyor. Kurslara basvurmak isteyenlerin Cemil Sensoy Kültür Merkezi’ne gelerek kayit yaptirmalari gerekiyor.

Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde, Çarsamba Belediyesi ve TÜGVA is birligi ile açilan kurslar ve kurs kayitlari da devam ediyor. Merkezde bulunan icathanede, gençler robotik kodlamadan yazilima kadar eglenerek ögreniyorlar. El sanatlari kursu, degerler egitimi, ney, rölyef, tezhip, resim, zeka oyunlari, Kur’an-i Kerim ve Ingilizce kurslari da devam ediyor. Ortaögretim, lise ve üniversite gruplarina egitimler verilen Çarsamba Belediyesi Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde topluma faydali gençler yetistirmek hedefleniyor.

Çarsamba Belediyesi Halk Danslari Toplulugu alkis topluyor

Çarsamba Belediyesi Türk Halk Danslari Toplulugu ekipleri, katildiklari programlardan seyircilerin alkislari ve tebrikleriyle ayriliyor. 7’den 70’e Çarsambalilar, alaninda uzman egitimcilerden farkli yörelerin oyunlarini ögrenme firsati buluyor. Çocuk gurubundan genç ve yetiskin grubuna kadar dersler devam ediyor. Ögrenciler; Samsun, Trabzon, Kafkas, Aydin, Izmir, Artvin, Zeybek yörelerinde oyunlar ögreniyor. Kurslar ve kurs kayitlari sürüyor.

Yeni halk oyunu çalisma odasi

Belediye tarafindan, halk oyunlari ekiplerinin daha donanimli ortamda çalismalarini yapabilmeleri için Çarsamba Belediyesi Halk Danslari Toplulugu Çalisma Odasi hayata geçirildi. Küçük yas grubundan gençler ve büyüklere tüm ekipler derslerini artik bu odada sürdürüyor. Kursiyerler, ihtiyaci karsilamaya yönelik, modern ve donanimli bir alanda uzman halk oyunlari egitmenleri esliginde egitimler görüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile