Çarşamba MR'a Kavuştu

Çarşamba MR'a Kavuştu

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun M. Mehel, Çarşamba’da hizmete giren MR(emar) Ünitesi hizmetiyle, bu uygulamadan faydalanacak hastaların artık Samsun’a kadar gelmelerine gerek kalmayacağını söyledi.

Temmuz ayı itibariyle Çarşamba Devlet Hastanesi’nde hizmete giren MR ünitesi hakkında bilgi veren Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun M. Mehel, MR’ın ünitede hizmete girdiği 1 buçuk aylık zaman zarfında yaklaşık bin 200 hastanın MR çekimin yapıldığını söyledi.

Şimdilik mesai saatleri içerisinde ve acil servis bünyesinde hizmet verdiğini ifade eden Mehel, ünitenin bu ay sonu itibariyle gece saat 00.00’a kadar hizmet verecek şekilde çalışacağını belirtti.

“HASTALARIN KENDİ İLÇELERİNDE BU HİZMETİ KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE ALMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”

Çarşamba’dan MR hizmeti almak için 2013 yılında 5 bin 485, 2014 yılında 6 bin 305, 2015 yılının ilk 6 ayında ise 2 bin 825 olmak üzere toplam 14 bin 615 hastanın Samsun’a gitmek zorunda kaldığını belirten Genel Sekreter Uzm. Dr. Dursun M. Mehel, artık bu bölgedeki hastalar, bu hizmet için Samsun’a gitmek zorunda kalmayacak. Samsun’un ilçelerinde yaşayan hastaların tetkik işlemleri için il merkezine gitmeden yaşadıkları yerde hizmet alabilmesi için planlamalar yapıyoruz. Bu anlamda Çarşamba ilçesinde fizik tedavi hizmetlerini de güçlendiriyoruz. Böylelikle hastaların kendi ilçelerinde bu hizmeti kapsamlı bir şekilde almalarını sağlayacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile