Çarsamba Ovasi'nda Ulasimi Zor Tarim Alanlari Dronla Ilaçlanacak

Çarsamba Ovasi'nda Ulasimi Zor Tarim Alanlari Dronla Ilaçlanacak

Çarsamba Belediyesi, Türkiye’de 3 belediye tarafindan tarim alaninda kullanilan en büyük dronu envanterine katti. Belediye tarafindan kullanilacak dron ile hem ulasilmasi zor alanlarda ilaçlama ve gübreleme faaliyetleri saglanacak hem de is gücü ile zamandan tasarruf edilecek.

Tarimsal üretimde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olan Samsun’un Çarsamba ilçesinde, zirai anlamdaki ülkenin en büyük dronu ile ilaçlama dönemine geçiliyor. Tarimda kullanilan Türkiye’nin en büyük dronunu envanterine katan Çarsamba Belediyesi, cihaz sayesinde ilk etapta Yesilirmak kenarindan olusan larvalar ile mücadele edecek. Zirai ilaçlama dronu ile hem zaman ve is gücünden tasarruf edilecek hem de ulasilmasi zor alanlar da islem saglanmis olacak.

Ilaçlama, ekim ve gübreleme islemleri yapan cihaz, 40 dekarlik bir alanda 10 dakika gibi kisa bir sürede islemini tamamlayabiliyor. Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, dron sayesinde hasereyle mücadele ve tarimsal üretim anlaminda öncü olan bir sisteme geçis yaptiklarini belirtti.



“Yenilikçi bir belediyeyiz”

Tarim alaninda yenilikçi bir belediye olduklarini ifade eden Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Çarsamba Ovamiz ülkemizin en verimli tarim arazilerinden biri. Yesilirmak kenarindaki kentimizde özellikle yaz aylarinda hasere artmakta. Belediyemiz bünyesine kattigimiz, bölgemizde ilk olan alanindaki en büyük dron sayesinde larvayla mücadelede önemli bir adim atmis olacagiz. Ilk etapta ilaçlama için kullanacagimiz dronumuz ile ulasmakta zorlandigimiz alanlarda etkili bir ilaçlama saglayacagiz. 10 dakikalik bir zamanda 40 dekarlik bir alanin ilaçlanmasindan bahsediyoruz. Ilaci homojen bir sekilde dagittigi için çevreye, bitkiye ve canliya zarar vermeden ilaçlama sagliyor. Zaman ve is gücü anlaminda çok büyük katkidan bahsediyoruz. 4 ton suyla 1 günde bitirdigimiz bir isi, 100 litre su ile 2 saat gibi kisa bir sürede yapmis oluyoruz. Dronumuz ile ayni zamanda gübreleme ve ekim faaliyeti de saglamis oluyoruz. Çarsamba’miz ve bölgemiz için önemli bir adim attigimizi düsünüyoruz. Ileride çiftçimizin de hizmetine sunmayi planliyoruz. Yenilikçi, teknolojiyi takip eden, bölgemize yararli hizmetler sunma anlayisiyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ilçemiz ve hemsehrilerimiz için hayirli olsun” dedi.



“Bölgeye büyük katki saglayacak”

Dronun Çarsamba Belediyesi’ne tesliminde konusan yetkili firma satis yöneticisi Tuncay Danis ise “Bu dron, sektörel anlamda kullanilan Türkiye’nin en büyük dronu. Bu ürün tarimsal mücadelede kullanabilir, yine sehir içinde larva, sinek mücadelesinde de kullanilabilir. Karadeniz Bölgemizde ilk ve Türkiye’de de üçüncü kez bir belediyede kullanilacak. Insallah hem Çarsamba halkina hem de bölgemize faydali olacaktir. Cihazimizin ilaçlama disinda gübreleme haznesi de bulunmakta. Hem ilaçlama hem gübreleme, tüm alternatif çözümleri sunabiliyoruz. Çarsamba’mizda, bölgemizde çok büyük tarimsal alanlar mevcut. Cihazimiz zaman ve is gücü anlaminda katki sunuyor. Cihaz bütün araziyi haritalandiriyor, tek bir santim bile bos kalmayacagi sekilde haritalandirarak ilaçlamasini yapiyor. Cihazimiz, tarim sektöründe kullanilan en büyük dron. Bundan daha üst bir model yok. 40 litrelik bir ilaçlama, 50 kiloluk bir gübreleme haznesine sahip bir cihaz. Mutlaka katkili sonuçlarini hep birlikte görecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile