"Çarşamba Ovası‘nda Uygulanan Kotalar Nedeniyle Yerli Üretim Düştü"

HAS Parti Samsun milletvekili adayı Ahmet Demircan, Tarımsal anlamda Çarşamba Ovası’ndan verimli bir şekilde faydalanılamadığını savundu.

HAS Parti Samsun milletvekili adayı Ahmet Demircan, Tarımsal anlamda Çarşamba Ovası’ndan verimli bir şekilde faydalanılamadığını savundu.

Milletvekili adayları Ahmet Demircan, Hasan Tahsin Şengül, Kemal Özdemir, Nur Seda Şener, Ferhat Ayyıldız, Mehmet Cürebal, Yusuf Demircioğlu ile Has Parti İl Başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir ekip halinde Çarşamba’da esnaf ve pazaryeri ziyareti yaptı.

Pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla görüşmeleri sırasında konuşan Demircan, Türkiye’nin Çukurova’dan sonra en büyük ikinci ovası olan Çarşamba’nın tarımsal alanda kalkınabilmesi, gelişebilmesi, verimliliğinin artırılabilmesi ve sorunlarının çözülebilmesinin ilçe tarımına yön veren yerel zirai kuruluşlara önem verilmesiyle ve birliktelik sağlanmasıyla mümkün olacağını söyledi. Başta şeker pancarı ve yağlı tohumlar olmak üzere bazı endüstri bitkilerine kota uygulanarak ovada tarımın büyük yara aldığına dikkat çeken Demircan "Çarşamba Ovası ekolojik ve toprak yapısı bakımından birçok ürünün yetişmesine uygun. Fakat uygulanan kotalar nedeniyle yerli üretim düştü. Bu nedenle de şekerpancarı, mısır, yağlı tohumlar üretimi yapılan tarlaların “George” lar üretsin Ahmetler tüketsin anlayışıyla boş kaldı. HAS Parti İktidarında ilk iş kotalar kaldırılacak üretimin önü açılacak." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile