Çat Açiklamasi 'Kur'an'a Kalkan Eller Kirilsin'

Çat Açiklamasi 'Kur'an'a Kalkan Eller Kirilsin'

Isveç’te Kur’an-i Kerim yakarak Islam dünyasini ayaga kaldiran RasmusPaludan, bu kez Danimarka’da ortaya çikti. Kursun geçirmez yelek giyip, kask takan Paludan, Cuma Namazi çikisi Müslümanlarin gözü önünde yine Kur’an-i Kerim yakti. Provokasyona en sert tepki Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Sadik Çat’dan geldi.

Asiri sagci Siki Yön Partisi lideri RasmusPaludan, bu kez Danimarka’nin baskenti Kopenhag’da bir caminin karsisinda polis korumasi altinda Kur’an-i Kerim yakarak yeni bir provokasyonda bulundu. Kursun geçirmez kask ve yelek giyen Paludan, cuma namazindan çikan Müslümanlara bakarak elinde Peygamberimize (sav) hakaret içeren bir materyal salladi. Daha sonra Paludan, yine polis korumasinda bölgeden ayrildi.

Danimarka polisi, cami çevresinde siki güvenlik önlemleri alirken, caddeyi giris çikislara kapatti. Bu esnada ellerinde su ve yangin söndürme tüpleri bulunan bir grup Müslüman genç, polis tarafindan uyarildi. Cami cemaati, provokatöre karsi sogukkanliligini korurken camiden disariya hoparlörlerle tesrik tekbirleri verildi.

Kur’an’a kalkan eller kirilsin

Avrupalilarin Kutsal Kitabimiza yapilan hakaretleri görmezden geldigini ifade eden Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Sadik Çat, “Kur’an provokasyonuna izin veren Isveç, Israil Büyükelçiligi önünde Tevrat sayfasi yakma eylemine izin vermedi. Küfür tek millet olmus Islama ve Islami degerlerimize saldiriyor. Kendisini özgürlük abidesi olarak gören Avrupa ülkeleri, Müslümanlara karsi yapilan bu hareketi görmezden geliyor. Hatta NATO ’Kur’an-i Kerim’i yakmak suç degildir’ diyerek adeta nefret suçunu tesvik ediyor. Asiri sagci Siki Yön Partisi lideri RasmusPaludan’in Isveç’te provakatif eylemi yetmezmis gibi bu kez Danimarka’da ortaya çikiyor. Bu serefsizin bir an önce demokratik yollar ile susturulmasi gerekiyor. Bunun adina özgürlük kimse diyemez. Buradan tüm Islam Alemine, Müslümanlara basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere tüm bakanlarimiza, milletvekillerimize, belediye baskanlarimiza, tüm siyasi parti liderlerine ve teskilatlarina,STK temsilcilerine ve teskilatlarina sesleniyorum, ‘ herkes elinden gelen tepkiyi göstersin’” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile