Çat Baraji Tüneli'nde Sona Yaklasiliyor
Bankkart Jest Lansman Kampanyası

Çat Baraji Tüneli'nde Sona Yaklasiliyor

Çelikhan ve Bulam ovalarinin cazibeyle sulanmasi için projesi yapilan Çat Baraji Sulama Tüneli insaatinda sona yaklasildi.

Yapimina 2016 yilinda baslanan Çat Baraji Çelikhan Ovasi sulama tünelinin, önceki yillarda 680 metrelik kismi tamamlanan ve yüklenici firmanin is birakmasiyla yarim kalan tünel insaatinin kalan 200 metrelik kisminin yapimina Ekim 2022 tarihinde tekrar baslanmisti.

Hiz kesmeden devam eden çalismalar sonucunda, 133 metresi daha tamamlanan tünelin kalan 67 metrelik kisminin tamamlanmasi için kis sartlarina ragmen çalismalar araliksiz devam ediyor.

Tünelin en kisa sürede hizmete girmesi için çalismalarin araliksiz sürdügünü ifade eden Çelikhan Belediye Baskani Mustafa Bulut, “Nihayet sona yaklasiyoruz. Ilçemizin tarimsal sulama ihtiyacini önemli ölçüde giderecek olan Çat Baraji Sulama Projesinin hizmete girmesiyle, Ilçe ekonomisine önemli katkilar sunacak ve modern sulama sistemleri sayesinde su israfinin da önüne geçilecektir” diye konustu.

Bankkart Jest Lansman Kampanyası
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile