Çatalhöyük Tanitim Ve Karsilama Merkezi Insaati Hizla Yükseliyor

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapim insaati süren Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi insaatinin devam ettigi bildirildi.

Konya Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, toplam 43 milyon 556 bin liraya mal olacak merkezin hem Çatalhöyük’ün tanitimina hem de Konya turizminin gelisimine büyük katki saglayacagi ifade edildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya'nin tarim ve sanayi sehri olarak anilmasinin yaninda bir turizm sehri olmasi için de canla basla çalistiklarini belirterek, bu kapsamda yapimini sürdürdükleri Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi'nin Konya'nin en önemli yatirimlarindan birisi oldugunu belirtti.

UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde bulunan Çatalhöyük'ün 10 bin yila yakin geçmisiyle insanlik tarihinin bilinen en eski yasam alani olarak öne çiktigini kaydeden Baskan Altay, sunlari kaydetti:

"Biz de bu tarihi ve arkeolojik açidan evrensel deger tasiyan kazi alanina gelen ziyaretçileri en güzel sekilde agirlamak için Çatalhöyük Tanitim ve Karsilama Merkezi’ni insa ediyoruz. Geçtigimiz Agustos ayinda Kültür ve Turizm Bakanimiz Sayin Mehmet Nuri Ersoy’un katilimiyla temelini attigimiz merkezin yapim çalismalari yaklasik yüzde 40 oraninda tamamlandi. Bakanimiza desteklerinden dolayi bir kez daha tesekkür ediyorum. Proje tamamlandiginda hem Çatalhöyük’ün tanitimina hem de Konya turizminin gelisimine büyük katki saglayacak."

28 bin 500 metrekare proje alanina sahip, kapali ve açik alanlar, otobüs parklari ve araç parklarinin bulunacagi merkezin 12 milyonu 900'u lirasi Mevlana Kalkinma Ajansi destegi olmak üzere toplam 43 milyon 556 bin liraya mal olmasi bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile