Çatalzeytin’de Chp'den 23 Nisan Açıklaması

Çatalzeytin’de Chp'den 23 Nisan Açıklaması

Çatalzeytin'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatı üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çelenk koymak için Kaymakamlık makamına yazılı başvuru yaptıklarını belirterek, izin verilmeyince basın açıklaması yaptı.

Çatalzeytin ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yılı kutlamaları dolayısıyla temsili öğrenciler Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarına oturdu.
Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koydu. Çelenk koyma töreninden sonra CHP İlçe Başkanı Sami Ercan ve Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeçoğlu bayram kutlamaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Çelenk koymak için Kaymakamlık makamına yazılı başvuru yaptıklarını ve izin verilmediğini dile getirdiler. CHP adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Halkın iradesini temsil eden TBMM 1920 yılında kuruldu. Ancak 2013 Türkiye’sinde ulusal egemenlik çocuk bayramı dahil tüm ulusal bayramlarımız coşku ve heyecandan arındırılmış basit bir günmüş gibi geçiştiriliyor. Kutlamaları stadyumlardan okul bahçelerine çekip kamu kurum ve kuruluşlarının Atatürk Anıtına çelenk koymaları yasaklanıyor. 12 Eylül de bile uygulanmayan akla ziyan uygulamalarla halkı sindirmeye çalışıyorlar. Hükümetin aldığı bu kararları protesto ediyor. Halkı bayramına ve ülkenin bağımsızlığına, bütünlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu anlayış ve düşünce ile CHP olarak bayram programına katılmıyoruz”
Öğrenciler 23 Nisan ile ilgili şiirler okudular gösterilerini sundular. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kalafat günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Biz daha aydınlık bir gelecek oluşturmanın gayreti içindeyiz. Atatürk, bütün ömrünü millete adamış bir devlet adamıdır. Çok çalışarak, okuyarak kendimizi yenilemeliyiz. İnsan haklarına saygılı eleştirel düşünceye açık olmalıyız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile