Çatışmalarda Yaralanan Bir Suriyeli, Gaziantep'te Tedavi Edildi

Suriye'de çıkan çatışmalarda yaralanan Adnan Seyyidyusuf adlı Suriye vatandaşı, Gaziantep'te tedavi edildi.

Vücuduna isabet eden kurşunla yaralanan ve Şehitkamil Devlet Hastanesi genel cerrahi ünitesinde tedavi gören Adnan Seyidyusuf, AA muhabirine, Suriyeli muhalifler ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yanlıları arasında çıkan çatışmanın ortasında kalarak yaralandığını söyledi.

Arkadaşları tarafından ambulansla Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildiğini ve Türk yetkililere teslim edildiğini ifade eden Seyyidyusuf, bir süre Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki kampta kaldıktan sonra Gaziantep'e getirildiğini belirtti.

Ülkesinde en ufak bir hak arama eylemine silahlarla karşılık verildiğini, çok sayıda arkadaşının çatışmalarda hayatını kaybettiğini belirten Seyyidyusuf, artık Suriye'de yaşanan katliamların son bulmasını istediklerini ifade etti.

Suriye'de yaşanan kargaşa ve zulmün kısa sürede biteceğini ümit ettiğini ve ülkesini özlediğini ifade eden Seyyidyusuf, ''Artık yeter diyoruz. Esad'ın kanlı saldırıları son bulsun istiyoruz'' diye konuştu.

Seyyidyusuf'u hastanede ziyaret eden Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Adnan Seyyidyusuf'un, Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildiği ve genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile