Çatom'ların 2013 Yılı Değerlendirme Toplantısı

GAP İdaresine bağlı faaliyet gösteren 44 Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) 2013 yılı değerlendirme toplantısı Şırnak'ta yapıldı.

Kentte bir otelde gerçekleşen toplantıya GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şırnak Valisi Hasan İpek ile 9 il ve ilçede faaliyet yürüten 44 ÇATOM'un yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karahocagil, GAP İdaresi'nin 90'lı yılların başında oluşturduğu Sosyal Eylem Planı çerçevesinde ÇATOM'ların kurulduğunu söyledi.

Zaman içerisinde ÇATOM'ların sayısının arttığını ve bugüne kadar 250 binin üzerinde kadına ulaştıklarını ifade eden Karahocagil, şöyle dedi:
"2008 yılı başlarında hazırlanan GAP Eylem Planı öncesi 7-8 tane ÇATOM'umuz vardı. Eylem planı ile bunu 44'e yükselttik. Şırnak'ta da 6 tane ÇATOM'umuz ve gençlik merkezimiz var. Cizre'de de çocuk gelişim merkezi oluşturacağız. ÇATOM'larla her yıl 15 binin üzerindeki kadına doğrudan ulaşıyoruz. Bugüne kadar 250 bin kadına ulaştık. Bu kadınlarımız mutlaka bir kurstan, eğitimden ve seminerden faydalanmışlardır. Geçen yıl kadın sivil toplum örgütlerinin geliştirilmesi konulu bir Avrupa Birliği projesini 30 ilde uyguladık. Bunu Doğu Anadolu ve GAP bölgesinde uyguladık. Kadın çalışmalarının Güneydoğu'da daha iyi, daha verimli ve daha etkin olduğunu gördük."
- "GAP idaresi Türkiye Cumhuriyeti devletinin pozitif ayrımcılığının en net ve güzel göstergesidir"
GAP İdaresi'nin bölge halkına pozitif katkı sunduğuna dikkati çeken Vali İpek ise şunları kaydetti:
"GAP idaresi Türkiye Cumhuriyeti devletinin pozitif ayrımcılığının en net ve güzel göstergesidir. Çoğu zaman Türkiye'nin doğusuna ve Kürtlere devletin hizmet götürmediği, hizmet konusunda politik birçok beyanlar vardır. Hem Türkiye içinde bu beyanlar var hem bölgede hem Türkiye dışında. GAP idaresi kurulduktan onlarca yıl sonra DAP ve KOP kurulmuştur. Devletimiz bu bölgenin her noktasına kadar, en uç noktasına kadar hizmet etmek için elinden gelen her türlü gayreti sarf etmektedir."
Konuşmaların ardından ÇATOM yöneticileri sırasıyla kendi bölgeleriyle ilgili sunumlar gerçekleştirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile