Çavusoglu Ile Lavrov 30 Haziran'da Antalya'da Görüsecek

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov'un Antalya'da 30 Haziran'da görüsecegi bildirildi.

Rusya Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, Lavrov ve Çavusoglu'nun Güney Kafkasya, Orta Dogu, Kuzey Afrika'nin yani sira Afganistan, Ukrayna, Orta Asya, Dogu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki durum ile Suriye ve Libya meselelerini ele alacaklari kaydedildi.

Iki ülke arasinda ticari ve ekonomik is birliginin gelistirilmesi ile ilgili konularin da görüsülecegi belirtilen açiklamada, "Bu yilin ocak-nisan döneminde karsilikli ticaret hacmi, 2020 yilinin ayni dönemiyle kiyasla yüzde 22,5 artarak 9 milyar 100 bin dolara ulasti." bilgisi verildi.

Askeri-teknik ve yüksek teknoloji alaninda iki ülke arasinda is birliginin de ele alinacagi aktarilan açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele, Kovid-19'a karsi Sputnik V asisinin Türkiye'de kullanimi ve üretimi ile ilgili konularin da görüsülecegi bildirildi.

Türkiye ve Rusya arasinda siyasi diyalogun yogun oldugu vurgulanan açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'in bu yil alti kez telefonda görüstügü animsatildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile