Çavusoglu, Özbekistan'da Tarladan Kavun Ve Karpuz Topladi

Çavusoglu, Özbekistan'da Tarladan Kavun Ve Karpuz Topladi

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Özbekistan’in Fergana vilayetindeki Altiarik ilçesindeki üzüm baglarina ziyaret ederek, tarladan kavun ve karpuz topladi.



Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, 15-16 Temmuz tarihlerinde Taskent’te düzenlenecek “Orta ve Güney Asya: Bölgesel Isbirligi, Sinamalar ve Firsatlar” temali uluslararasi konferansa katilmak üzere geldigi Özbekistan’da ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretine Fergana vilayetinden baslayan Çavusoglu, Altiarik ilçesindeki üzüm baglarini ziyaret ederek, tarladan kavun ve karpuz topladi.

Ziyaret kapsaminda Bakan Çavusoglu’na ve Özbekistan Kültür Bakani Ozodbek Nazarbekov’a eslik eden Altiarik Belediye Baskani Holmirza Niyazov, Altiarik’in tarimcilik tarihi ve bu alanda uygulanmakta olan yeni projeler hakkinda bilgi verdi. Ziyaret sirasinda yerel üreticilerde ürünlerini sergiledi. Çavusoglu, tarladan topladigi kavun ve karpuzun tadina bakarken, “Özbek kavunu, süphesiz dünyanin en tatli kavunudur” degerlendirmesinde bulundu.

Özbekistan’in yas meyve ve sebze ihracatinda yüzde 20’den fazla paya sahip olan Altiarik ilçesi üzümleri, salataligi, kavun ve karpuzlari ile meshur olarak biliniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile