Çay Ocagini Yuva Belleyen Kediler Müsterilerin Maskotu Oldu

Çay Ocagini Yuva Belleyen Kediler Müsterilerin Maskotu Oldu

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde bulunan bir çay ocagi sokak kedilerin evi oldu. Müsterilerle oyun oynayan kediler, çay ocaginin maskotu haline geldi.

Ilçedeki Aydin Dogan Caddesi üzerinde bulunan Ismail Söylemez’e ait çay ocagi sokak kedilerinin yeni evi oldu. Çay ocagina giren kedileri her gün besleyen ve onlara kucak açan Söylemez, müsterilerin durumdan rahatsiz olmadigini söyledi.



Müsterilerle oyun oynayan kedilerin görüntüleri de vatandaslarin yüreklerini isitiyor. Özellikle çocuklarin kedileri gördükten sonra babalariyla birlikte çay ocagina tekrar gelmek istediklerini söyleyen isletme sahibi Ismail Söylemez, kedilerin herkesin sevebilecegi temiz hayvanlar oldugunu dile getirdi.

Müsterilerinin kedileri görmekten rahatsiz olmadigini aksine onlarla sürekli oyun oynadiklarini söyleyen çay ocagi isletmecisi Ismail Söylemez, “Kediler bir kis günü disaridaydi, üsümesinler diye içeri aldik yedirdik. Ondan sonra sürekli gelmeye basladilar. Daha disari çikmadilar. Insanlarla iç içe oldular. Sicak havalarda disari çikip gidiyorlar, soguk havalarda içeri geliyorlar. Ben ciger aliyorum, salam aliyorum, mamalarini aliyorum. Her gün yediriyorum. Herkes alisti onlara, bir tanesi tesbihlerle oynuyor, bir tanesi eliyle oynuyor, ip salliyorlar. Az önce bir çocuk burada kediler varmis bir daha gelelim dedi.

Kedi sevimli bir sey, herkesin sevebilecegi temiz bir hayvan. Müsteriler zaten bir insanin cennet kapisi böyle aralanir sen bu halinle cennete gidersin diyorlar. Biz hayvanlar sogukta ve aç kalmasinlar diye yapiyoruz. Imkani olan herkesin bakmasini tavsiye ederim” dedi.

Kedilerin karinlari doyduktan sonra sobanin altinda uyudugunu dile getiren müsterilerden Talip Yüce ise “Bu kahvede ilginç olan sey Ismail abinin kedileri. Bizzat cigerlerini ben alip geliyorum, Ismail abi para veriyor. Çok hayvan sever birisi ben de onu çok seviyorum. Allah razi olsun. Tesbihimi sallayip kedilerle oynuyorum, çagiriyorum, geliyorlar. Hayvanlar zararsiz, yedirip içirdigin zaman sobanin dibinde uyuyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile