Çayagzi'nin Ilçeden Ayrilma Talebi Görüsüldü

Çayagzi'nin Ilçeden Ayrilma Talebi Görüsüldü

Sinop’un Türkeli ilçesine bagli Gencek Köyü Çayagzi Mahallesi’nin ilçeden ayrilarak Çatalzeytin ilçesine baglanma talebi ile ilgili danisma toplantisi düzenlendi.

24 Ekim’de yapilan halk oylamasinda, oy çokluguyla ikinci kez Çatalzeytin’e baglanmayi isteyen Türkeli’ye bagli Gencek köyü Çayagzi Mahallesi sakinlerinin bu talebi, Sinop Il Genel Meclisi Aralik ayi gündeminde ele alindi. Görüsme neticesinde komisyona havale edildi.

Ilçedeki bir restoranda düzenlenen danisma toplantisinda, Çayagzi Mahallesi’nin ilçeden ayrilarak Çatalzeytin ilçesine baglanma talebini degerlendirmek üzere görüsmeler yapildi.

Toplantiya, Ilçe Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, Belediye Baskani Veysel Sahin, AK Parti Türkeli Il Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Bilal Öztürk, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, eski Türkeli Belediye Baskani Halil Dilek Özcan ve sivil toplum örgütü temsilcileri katildi.

Düzenlenen toplantida Çayagzi Mahalle sakinlerinin bu talebiyle alakali katilimcilarin görüsleri alindi. Katilimcilarin büyük bir çogunlugu, Çayagzi Mahallesi’nin Çatalzeytin’e baglanmasini dogru bulmadiklarini ve bu talebe karsi olduklari yönünde fikirlerini beyan etti.

Sinop Il Genel Meclisinde kurulan komisyonun karari mecliste yeniden görüsülerek karara baglanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile