Seyfi Altınoluk, şu ana kadar çok sayıda kitap bitirdiğini ve bu sayede kendisini geliştirdiğini söyledi.
Türkiye’nin az okuduğuyla ilgili olumsuz eleştirilerin her fırsatta yapıldığı ve batının ön plana çıkarıldığı günümüzde, Özel Kılıçaslan Liseleri okumaya dikkat çekmek amacıyla farklı etkinlikler yapmaya devam ediyor. Yıllardır okulda idarecilerden öğretmenlere, öğrencilerden diğer çalışanlara varıncaya kadar herkes güne kitap okuyarak başlıyor. Her sabah daha ilk ders başlamadan önce fon müziği eşliğinde kitaplarına sarılan idareci, öğretmen ve diğer çalışanlar, her gün 20 dakika süren okuma sayesinde senede en az 6 kitap bitiriyor. Okuma seferberliği, öğrencilerin başarılarını arttırırken diğer yardımcı personellerde de meyvelerini vermeye başladı.
Kitap okuyarak kendisini geliştiren çay ocağında çalışan Seyfi Altınoluk, bu sayede okulun edebiyat dergisinde yazı yazmaya başladı.
5 yıldır her gün en az 20 dakika kitap okuduğunu belirten Altınoluk, “Okuma saatinde herkes kitapla meşgul olduğu için hiç kimse benden çay istemiyor. Ben de bu süreyi kitap okuyarak değerlendiriyorum. Bu sayede okulun edebiyat dergisi Dilbeste’de yazmaya başladım.” diye konuştu.
Zevk alarak kitap okuduğunu ifade eden öğrencilerden Osman Tekin de okulun kitap okuma uygulaması sayesinde düzenli okuma alışkanlığı kazandığını söyledi.
Tekin, “Artık kitap hayatımın bir parçası oldu.” dedi.
Kurum olarak 4 yıldır Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması düzenlediklerini belirten okul müdürü Salih Öngül ise, “Bu organizasyonla tüm Türkiye’yi okumaya teşvik ederken bizim az okumamız kabul edilemezdi. Bazı öğrencilerimiz yılda yaklaşık 30 kitap bitirirken en az okuyan da bu uygulamayla 6 kitap bitirmiş oluyor.” şeklinde konuştu.
Çaycılıktan Dergi Yazarlığına
Kayseri Özel Kılıçaslan Eğitim Kurumları’nda görevli çaycı, okul öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte her gün 20 dakika kitap okuyarak dergi yazarı oldu.