Çaycuma Belediyesi Arsa Vergilerini Güncelleme Amacıyla Toplantı Düzenledi

Çaycuma Belediyesi Arsa Vergilerini Güncelleme Amacıyla Toplantı Düzenledi

Zonguldak’ın Çaycuma Belediyesi, arsa vergilerini güncelleme amacıyla toplantı düzenledi.

Arsa vergilerinin fazla olması halkın tepkisine neden olduğunu ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, fazla olan verginin makul fiyata çekilmesi konusunda fiyat değerlendirmesi amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya bası sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve belediye yetkilileri katıldı.

Başkan Gülşen toplantıda; “Bugün burada Çaycuma ilçe hudutları içersinde asgari ölçüde arazi ve arsa metre kare birim fiyatlarının 4 yılda bir değerlendirmek kaydıyla Çaycuma ilçe resmi kurumlarımızla temsilcilerimizle beraber bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Zaman zaman yüksek fiyatlar halkımızın bir takım tepkisine yol açmakta. Biz Çaycuma’daki değişim içersindeki ilçemizin parelerinde mevcut caddelerimiz üzerindeki arazi ve arsa değerleriyle ilgili değerlendirmelerimizi yapacağız. Bunları makul ölçüler içersinde tutacağız. Zaten yılıkta bunlara değerlendirme üzerinde bunlara oranda gelmektedir. Bir önceki sene belli ölçülerde biz bir takım değerlendirmeleri yaptık. Çevre ölçeğimize bağlı gerek ilçe belediyeleri gerekse kendi ayarımızdaki yerleşim bölgeleri mukayese yapmak kaydıyla çok da artırmamak veya çok eksik olanlarına makul yere çıkarmak kaydıyla burada arkadaşlarımızla önerilerini almak kaydıyla toplandık” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile