Çaycuma Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Çaycuma Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Çaycuma Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Meclis üyeleri, Daire Müdürleri ve Amirler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu yapıldı. Gündem maddelerine geçmeden önce devlet ve belediye yatırımları ile ilgili olarak meclise bilgi veren Başkan Gülşen, “Değerli meclis üyesi arkadaşlarım malum ilçemizde son günlerde hızlı bir şekilde gerek devletimizin gerek belediyemizin çalışmaları hızlı bir biçimde devam etmektedir. Malum otoparkımızın yüzde 95’lere varan bir imalat çerçevesi içerisinde sanırım bir iki ay içinde hizmete açma noktasında geldik. Doğalgazımız da malum hızlı bir şekilde çalışmalara devam etmektedir. Belediyemizde çalışmalara katkı vermektedir. Bu gün aldığımız bilgiler doğrultusunda halkımızda bizlere çok olumlu yaklaşımları içerisinde çevre dostu olarak doğal gazın inşaatlara bağlanması noktasındaki duyarlılıklarından dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Çalışmaları yerinde inceliyoruz. 2013 yılında doğal gazımızı inşallah kazdığımız noktalara vermeye gayret ediyoruz. Az önce Devlet Su İşleri’mizin 12 kilometrelik sette projesi ile ilgili yapımcı firmayla görüştük. Belediye olarak projeyi tekrar gözden geçirdik. Bir iki fikrimizi ortaya koyduk. Pazartesi günü Bölge Müdürlüğünde son şekli verilerek, onaylandıktan sonra, çalışmalara başlanacak. Ayrıca Pazartesi günü İl Özel İdaremiz ve Belediyemiz işbirliği ile yeni köprümüzün asfaltlanması yapılacak. Bu arada Sosyal Tesisler içerisindeki çay bahçesini ihale ile 6 aylığına kiralayarak, belediyemize gelir elde ettik” dedi

Gündem maddelerine geçilerek 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 64.maddesine istinaden 2012 Mali yılı bütçe kesin hesabı, görüşülmek üzere oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Nisan ayı olağan Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak komisyondan gelen kararlar görüşülerek komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. Nisan ayı olağan meclis toplantısında Türlü İşler Komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak komisyondan gelen kararlar görüşülerek komisyondan geldiği şekilde protokol yapmak şartıyla oy birliği ile kabul edildi. Nisan ayı olağan Meclisinde İmar Komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak, komisyondan gelen karalar görüşülerek komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. İmar planı tadilat talepleri görüşülmek üzere İmara komisyonuna havale edildi. İlçenin Çay Mahallesi hudutları dahilinde yapımı devam eden ve yapımı kısa zaman sonra tamamlanacak olan kapalı otoparkın 5393 sayılı Belediye Kanunu 18.maddesinin ilgili bendine istinaden ihale yolu ile 10 yıllığına kiralanması için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçenin Çay mahallesi hudutları dahilinde yapımı devam eden ve yapımı kısa zaman sonra tamamlanacak olan kapalı otoparkın bodrum katını da alışveriş merkezi veya başka bir işkolunda çalıştırılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin ilgili bendine istinaden ihale yolu ile 10 yıllığına kiralanması için Belediye encümenine yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlçenin Yeni Mahalle hudutları dahilindeki Sosyal Tesisler bünyesinde bulunan Sosyal bina olarak adlandırılan bina ile çocuk parkı yanında bulunan 2 adet tek katlı binanın yap, kiralama devret modeli ile kiralanması 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin e bendine istinaden bahse konu yerin ihale yolu ile 10 yıllığına kiralanması için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Gülşen, alınan kararların hayırlı olması dileğinde bulundu ve katılımlarından dolayı Meclis üyelerine, daire müdürleri ile amirlere teşekkür etti. Bir sonraki toplantının 9 Mayıs Perşembe günü yapılması kararı alınmasının ardından toplantı sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile