Çayırbaşı Tüneli İle 20 Kavşak ve Yol Açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dağda siyaset yapmak isteyenler, buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki tercih var ya Kandil ya TBMM'' dedi.

Sarıyer'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, ''Türkiye'deki ekonomik gelişmeden, güvenden, demokratikleşme sürecinden, özgürlüklerden rahatsız olanlar bize karşı kullandıkları argüman haline dönüştürmüşlerdir terörü'' dedi.

Çünkü güçlü bir Türkiye'yi istemediklerini, güçlü bir Türkiye'nin onları rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''İsteseler de istemeseler de Türkiye bu hedefine muhakkak er ya da geç ulaşacaktır. Türkiye'de demokrasinin ulaştığı standartlar, özgürlükler, hukuk devleti anlayışı, insan hakları konusunda gelinen düzey asla geçmişle mukayese edilemez. Her türlü sorunun çözüm yeri, demokratik siyaset alanıdır. Dağda siyaset yapmak isteyenler, buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler. Vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki tercih var ya Kandil ya TBMM. Eğer Meclis diyorsan gel mücadeleni Meclis'te ver, o zaman seninle müzakere masasına oturacak siyaseti, iktidarı bulursun. Ancak eğer sen Kandil'in temsilcileriyle, 'Tokalaştım' diyor, ne tokalaşması, biz senin öpüşmeni veriyoruz, 'Merhaba' eğer buysa, biz yanlışız. Oradaki tabloyu benim milletim gördü, değerlendirdi ve sizi oturtulması gereken yere de oturttu. Biz bunları konuşacağız. Bunları 75 milyon vatandaşımıza Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, bütün vatandaşlarımıza anlatacağız. Bunların kirli yüzünü, bunların hafıza kaydında ne varsa bunları açığa koymak, açığa dökmek durumundayız. Onun için CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum. Gelin Sivas'ın ötesinde teşkilatlarınızı ayağa kaldırın, çalışsınlar, halkın arasına karışsınlar. Diyorum ki, tabela partisi olmayın, halkın arasına karışın. Orada sadece AK Parti olmamalı, siz de olmalısınız. Orada beraber demokrasi mücadelesi verelim, demokrasiyi birlikte güçlendirelim. Ama 'Ben Ankara'da kalayım, seçim zamanı şöyle bir uğrarım veya herhangi bir olay olduğu zaman gidip bir ziyaret yaparım.' Bu değil siyaset. Her zaman siyaset... Tabela partisi olmayacaksın. Demokratik mücadele bu. Normal zamanda gidin bakın kimseyi göremezsiniz. Teşkilatı çalıştıracaksınız sürekli... Bu süreklilik kazanırsa o zaman göreceksiniz ki, terör örgütü ve onun uzantısı bu ülkede ciddi manada kan kaybedecektir. Bizim terörle, silahla, korkutmayla, sindirmeyle bu ülkede varlık göstermeye çalışan hiç kimseye, hiç bir örgüte, hiç bir yapıya en küçük bir müsamahamız yoktur, olamaz. Biz siyaset yoluyla siyasetin meşru araçları ve dili yoluyla her şeyin konuşulmasına taraftarız. Bir sivil toplum faaliyeti olarak yürütülen her çalışmaya saygı duyarız. Türkiye bugüne kadar karşılaştığı pek çok badire gibi inşallah terör meselesinin de üstesinden gelecektir, buna canı gönülden inanıyorum. ''

Muhabir: Andaç Hongur - Aylin Kürkcü

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile