ÇAYKUR'da Üçüncü Sürgün Kotasi Dekara 400 Kilogram Olarak Belirlendi

ÇAYKUR, üçüncü sürgün döneminde dekar basina 400 kilogram yas çay alacak.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yas çay alim kotasinin birinci sürgünde dekara 600, ikinci sürgünde ise 450 kilogram oldugunu söyledi.

ÇAYKUR'un çabasinin, çay üretiminin bütün dönemlerinde oldugu gibi üreticilerin menfaatine yönelik iyi niyet üzerine oldugunu belirten Alim, söyle devam etti:

"Üreticilerimizin yararina yaptigimiz degerlendirmede üçüncü sürgün kotamizi dekar basina 400 kilogram olarak belirledik. Üreticilerimiz rahat olsunlar, ilk iki sürgünde oldugu gibi ÇAYKUR olarak üzerimize düsen görevi yerine getirecegiz. Günlük yas çay isleme kapasitemiz olan 9 bin 50 tonla üreticilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz."

Alim, ÇAYKUR'un kota karsiligi çay alimini her dönem oldugu gibi yine taahhüt ettigini dile getirerek, "2021 yilinda ilk sürgünde yaklasik 314 bin 500 ton, ikinci sürgünde ise 296 bin 500 ton yas çay alimi yaptik. Üçüncü sürgünde de kota miktari alimi gerçeklestirecegiz. Üreticilerimiz yeter ki kaliteden ödün vermesinler." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile