Çaykur'dan 2011'e Çay Desteği

Çaykur'dan 2011'e Çay Desteği

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Erzurum 2011 UNİVERSİADE kış oyunları kapsamında "2011 UNİVERSİADE ÇAYI" üretimi yaptı.

  Erzurum ' da düzenlenen Türkiye IV . Organik Tarım Sempozyumunda görücüye çıkan çay hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , " 2011 organizasyonumuza böyle bir destek verdiği için Sayın ÇAYKUR Genel Müdürümüze bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum . 2011 UNİVERSİADE çayı çıkartılmış durumda bundan büyük mutluluk duyduk . Bizde bunu inşallah bütün Türkiye ' ye tanıtım anlamında önemli olacaktır . Bizimde bundan sonra misafirmerimize verebileceğimiz güzel hediyelerden birisi haline geliyor " dedi .
2011 ' in Erzurum ve Türkiye açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Başkan Küçükler , " Tanıtımların başlangıcını Çaykur ' la yaptık bundan sonra başka bu tarz tanıtımlarla inşallah yoğun bir şekilde sürdürüp 2011 ' e kadar bunu ilerleteceğiz " diye konuştu .
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ise yaptığı konuşmada Dünyada sudan sonra en çok içilen içecek çay olduğunu belirterek , " Bugün çayın dünyada üretimi 3 milyon 800 bin ton civarında . Bu çerçevede Ülkemizde de Doğu Karadeniz Bölgesinde 750 - 800 bin dekar arazi üzerinde çay üretimi yapılmaktadır ve 202 bin aile geçimini çaydan karşılamaktadır . Dolayısıyla Türkiye ' de 72 milyon insanın en öncelikli içeceği çaydır . Bu kadar önemli olan bu içeceğimizin tüketiminde Erzurum bizim için önemlidir " şeklinde konuştu .
Yüce daha sonra şunları kaydetti , " Erzurum denildiği zaman akıla Palandöken , bar , yiğitlik ve en önemlisi çay gelir . Erzurum en çok çay içen , en çok çay içicileri , çay sevenler , ve semaverde onu demlemesinden haz alanlar olarak akıla gelir . Aile sohbetlerinde vaz geçilmez ikram unsuru olarak akıla gelir . Böyle bir ilimizde bizler göraüldüğü gibi 2011 çayı çıkardık . Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bu işin mimarıdır , ben kendisine şükranlarımı arz ediyorum . 2011 yılında Erzurum ' un bu etkinlğinde ki dünyanın en önemli etkenliklerinden biri Erzurum ' da yapılacak . Bu etkenlekte Çaykur olarak çayımızın yer almasını istedik ve talep doğrultusunda 2011 çayı çıkardık . Bugün ilk defa 2011 UNİVERSİADE çayı görücüye çıkıyor . Bu çayın farkını içtiğiniz zaman anlayacaksınız " dedi .
Genel Müdür Ekrem Yüce , daha sonra katılımcılara organik ve 2011 çay ikramında bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile