Çaykur Rizespor-Altay Maçinin Ardindan

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun:'Talihsiz sanssiz goller yiyerek maglup ayrildik. Bizim adimiza üzüntü verici. Kazanip taraftari mutlu etmek istiyorduk' Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli:'Ligin daha basi. Lig daha çok seylere gebe. Bu sartlarda kazandigimiz için mutluyuz'

Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde sahasinda Altay'a 2-1 yenilen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "Talihsiz sanssiz goller yiyerek maglup ayrildik. Bizim adimiza üzüntü verici. Kazanip taraftari mutlu etmek istiyorduk." dedi.

Uygun, maçin ardindan düzenledigi basin toplantisinda kazanmak için çalistiklarini ama beklentileri karsilayamadiklarini belirtti.

Maç öncesi sakatliklarin takimi olumsuz etkiledigini vurgulayan Uygun, "Remy maç öncesi sahalari bahane ederek sakatligi oldugunu söyledi. Son maçta 5 dakika oynatmistik. Joel'in belinin kitlenmesi nedeni ile sistemi degistirmek zorunda kaldik. Sahada yüzde 68 topa sahip, oyun anlaminda, kazanma adina mücadele eden iyi bir Rizespor vardi. Talihsiz sanssiz goller yiyerek maglup ayrildik. Bizim adimiza üzüntü verici. Kazanip taraftari mutlu etmek istiyorduk." diye konustu.

Çalismanin karsiligini alamadiklarina deginen Uygun, "Çok iyi bir kadroya sahibiz. Futbolcu kardeslerimizi tebrik ediyorum. Kaybettik taraftarimizdan özür diliyoruz. Sabirli olursak basari gelecektir." ifadelerini kullandi.

- Çaykur Rizespor'da Remy krizi

Bazi gerçekleri konusmanin gerektigini kaydeden Uygun, söyle devam etti:

"Takimdan 19 kisi gitti, bazi oyuncular gitmek istedi. Remy gitmek istedi, 'Ben bu paralari bulamam.' dedi. Gerisin geri geldi. 'Idmana çik' dedik, çikmadi, 'Sakatim' dedi. Bazilari kampta, 'Hoca gider, sistem Türkiye'de nasil olsa böyledir.' dedi. Velhasil 20 futbolcu ayrildi. Bizim istedigimiz oyuncular liglerde oynuyor. Baskanimiz elinden geldigi kadar oyunculari almaya çalisti. Topladigimizda 11 transfer yaptik. Hepsi agustos 15-20 arasinda takima girmis. 10 hafta Sumudica'ya sabrettik mi? Haftalarca baska hocaya sabretmedik mi? Biraz sabir. Futbol oynamaya basladik."

Remy'nin gitmek için bütün alacaklarini istedigini belirten Uygun, yüksek bedelin ödenemedigini söyledi.

Sosyal medyada yapilan küfürlerin yanlis oldugunu vurgulayan Uygun, bunu kabul etmedigini sözlerine ekledi.

Son transfer Nathan Monzango'nun sakat çikmasinin sanssizlik oldugunu aktaran Uygun, tedavi sürecinin basladigini anlatti.

Iyi bir kadroya sahip olduklarinin altini çizen Uygun, "Sadece yapilmasi gereken radikal kararlar almamiz gerekiyor. Bunlari da alacagiz. Iyiye dogru giderken bazi kararlar alacagiz. Altay takimini eski maçlara göre oynatmadik. Önemli eksiklere ragmen iyi isler yaptik. Artik çalismaya biraz daha destege ihtiyacimiz var." seklinde konustu.

- Denizli: "Ligde 6 haftada iyi bir noktada oldugumuzu söyleyebiliriz"

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kazanmak adina dogru isler yaptiklarini ifade etti.

Süper Lig'e yeni çikmis, 10 transfer yapmis bir takim olarak dogru isler yapma gayretinde olduklarina deginen Denizli, "Ligde 6 haftada iyi bir noktada oldugumuzu söyleyebiliriz. Rize lige talihsiz basladi ve bunu kiramadi. Bunu kirmak için çok mücadele etti. Rize'de görev yaptim. Sevincin yaninda Rize'nin durumu adina buruklugum var. Insallah kisa sürede bu durumu düzlüge çikarirlar. Rize'nin bu potansiyeli var. Ligin daha basi. Lig daha çok seylere gebe. Bu sartlarda kazandigimiz için mutluyuz." diye konustu.

Maçta Bolasie'nin hareketinin kirmizi kart tartismalarina neden oldugu yönündeki bir soruyu Denizli, söyle yanitladi:

"Pozisyonu izlemedim ama izlesem de degerlendirmede bulunmazdim. Yillardir hakemlerimizin dürüst maç idare ettigi konusunda görüs belirtiyorum. Bunun yaninda çok iyi maç mi yönetiyorlar? Çok iyi kararlar mi veriyorlar? Soru isaretleri var. Bazilari futbolun ruhunu, pozisyonlari iyi süzemiyor. Kirmizi kart var mi yok mu? Bakmanin faydasi yok. Degistirebilecegimiz hiçbir sey yok."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile