Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Kayıhan: İkinci yarı sezonuna daha güçlü çıkacağız

Bank Asya Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Ümit Kayıhan, ligde ilk yarı sezonunu ikinci sırada bitirdiklerini hatırlatarak, "Ligin

Bank Asya Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Ümit Kayıhan, ligde ilk yarı sezonunu ikinci sırada bitirdiklerini hatırlatarak, "Ligin ikinci yarısında daha güçlü bir takım ile mücadelemizi sürdürecek ve Süper Lig yolunda fire vermeden ilerleyeceğiz." dedi.

Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesislerinde bir araya geldiği gazetecilere takımın ilk yarı değerlendirmesi hakkında bilgiler verdi.

Ligde bir önceki sezonda alınan başarısız sonuçların ardından yeni sezona iddialı bir kadro ile girdiklerini söyleyen Kayıhan, "Takımda yapılan yeni atılımlarda en fazla emeği geçen kişiler kulüp başkanımız Metin Kalkavan ve yönetim kurulu üyeleri olmuştur. Sezona yaptığımız 14 yeni transfer, önceki sezondan kalan 6 oyuncu ve altyapıdan kadroya kattığımız 7 oyuncu ile birlikte 27 kişilik bir kadro ile girdik. Yeni bir kurulum aşamasındaki takımımızda ilk önce adaptasyonu sağladık. Sonucunda da lige iyi bir başlangıç yaparak sezonun ilk yarısını istediğimiz noktada bitirdik." dedi.

Ligin ikinci devresine Süper yolunda sekteye uğramayacak iddialı ve güçlü bir ekiple çıkacaklarını ifade eden Kayıhan, "Ligin ilk devresinde iç sahada oynadığımız 9 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. Dış sahada ise oynadığımız 7 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldık. Dış sahada daha fazla başarılı olsaydık 30 puanın üzerine çıkabilirdik. Ligin ikinci devresine gücümüze güç katarak hazırlanacağız. Takıma yeni takviyeler adına transfer komitemiz aralıksız çalışıyor." diye konuştu.

Kayıhan, takımın ikinci yarı hazırlıklarına 2 Ocak'ta Antalya'da hazırlanacağını ve 14 gün sürecek olan kamp çerçevesinde 4 hazırlık maçı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

LİGDE İKİNCİ SIRADA

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, sezonun ilk devresini 28 puanlı lider Denizlispor ile aynı puanda averajla ikinci sırada tamamladı.

İlk yarı sezonunun son haftasında sahasında Samsunspor'u misafir eden ve bu takıma kendi evinde 1-0 yenilen Çaykur Rizespor, böylece son üç haftasını lider geçirdiği ligde aldığı bu mağlubiyetle bir sıra gerileyerek ikinci sırada kendisine yer buldu.

İLK YARI KARNESİ

Teknik direktör Ümit Kayıhan yönetiminde lige başlayan Çaykur Rizespor, ligin ilk yarısını 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgiyle kapattı.

Oynadığı 16 maçta toplamda 28 puan kaydeden yeşil-mavili ekip, bu maçlarda 20 gol attı ve kalesinde de 13 gol gördü.

Ligin ilk yarısında en fazla galibiyete sahip olma özelliği taşıyan Karadeniz temsilcisinde rakip filelere en fazla gol bırakan oyuncu 5 golle Mehmet Al oldu. Bu oyuncuyu 4 golle Clement Aboagye, 3 golle İlyas Çakmak ve Mithat Yaşar, 2 golle Mutlu Kızıltan ve 1 golle Volkan Aslan ile Çağrı Yarkın takip etti.

KART RAPORU

Çaykur Rizespor, ilk yarıda 43 sarı 1 de kırmızı kart gördü. Karadeniz ekibinde en fazla sarı kart gören oyuncu 6 sarı kartla Ersin Güreler oldu. Bu oyuncuyu 5 sarı ile Ayman Abdulaziz, 4 sarı kart ile de Koray Avcı takip etti. Takımda tek kırmızı kart gören oyuncu şu an takımdan ayrılan Ulaş Ortakaya oldu.

Takımda Mehmet Al, Mithat Yaşar, Clement Aboagye, Mutlu Kızıltan, Serkan Atak ve Sezer Özmen 3'er kartla sarı kart sınırında bulunan oyuncular arasında yer aldı.

Karadeniz ekibinin ilk yarı maçlarında aldığı skorlar ise şöyle:

Kendi evinde: Karşıyaka (3-0), Erciyesspor (2-2), Güngören Belediyespor (3-0), Giresunspor (1-0), Akhisar Belediyespor (0-0), Mersin İdmanyurdu (3-0), Boluspor (2-1), Adanaspor (2-1), Samsunspor (0-1)

Deplasmanda: Diyarbakırsporspor (0-1), Denizlispor (1-1), Orduspor (1-1), Gazantep Belediyespor (3-0), Altay (1-0), Kartalspor (0-1), TKİ Tavşanlı Linyitspor (2-0)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile