Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Kayıhan: Şampiyonluk yolunda taraftar desteğine çok ihtiyacımız var

Bank Asya 1. Ligin yeni lideri Çaykur Rizezespor Teknik Direktör Ümit Kayıhan, taraftar desteği ve gücüyle şampiyonluk ipini göğüsleyebileceklerini sö

Bank Asya 1. Ligin yeni lideri Çaykur Rizezespor Teknik Direktör Ümit Kayıhan, taraftar desteği ve gücüyle şampiyonluk ipini göğüsleyebileceklerini söyledi.

Kayıhan, yaptığı açıklamada ilk yarı sezonunun bitimine iki hafta kala 28 puanla ligde zirvede bulunduklarını hatırlatarak, "Ligde uzun bir aradan sonra liderlik koltuğuna oturduk ve teslim etmek istemiyoruz. Bu başarıyı takımdaki ahlaklı, karakterli ve evcimen futbolcularımızla sağladık. Oyuncusundan yöneticisine kadar takımda büyük bir uyum var. Sezon başında az bir bütçeyle nokta transferler yaptık. Ancak futbol otoriteleri tarafından yapılan tahminlerde 'Bu takım bu sezon orta sıralarda oynar.' deniliyordu. Kısacacı yeni oyuncularımızla, yeni yapılanmamızla takımda birlik ve beraberliği sağlayarak bu günlere geldik. Çaykur Rizespor bu ligde her zaman favoridir." dedi.

Haftasonu deplasmanda Tavşanlı Linyitspor ile zor bir deplasman maçına çıkacaklarını dile getiren başarılı çalıştırıcı, "Tavşanlı Linyitspor, lige yeni çıkmasına rağmen ilk sezonunda çok iyi bir takım olduğunu oynadığı maçlardaki gösterdiği performans ve aldığı puanlarla her kesime kanıtladı. Takım son 7 haftanın en iyi üç takımından birisi durumunda. Belki de bu sezon oynayacağımız deplasman maçlarında en zorlu deplasmanımız bu maç olacak. Rakibi iyi analiz ederek ve liderlik koltuğunu rakiplerimize teslim etmemek adına bu maçı kayıpsız geçmek istiyoruz." diye konuştu.

-ŞAMPİYONLUK YOLUNDA TARAFTAR GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR-

Ligde son oynadıkları ve 2-1'lik Adanaspor galibiyetle liderlik koltuğuna yükselmenin mutluluğunu yaşayan Kayıhan, tribünde koltukların boş kalmasının üzüntüsünü yaşıyor.

Taraftarların; 'Bu takımın yeri Bank Asya değil, Süper Lig' bilinci olması nedeniyle Bank Asya ligine alışamadığını kaydeden Kayıhan, şöyle konuştu:

"Sezon öncesine kadar taraftarımız Süper Lig maçlarında tribünleri tıklım tıklım dolduruyordu. Herhalde taraftarımız bu lige alışamadı ama eğer bu takımın şampiyonluk ipini göğüslemeyi canı gönülden istiyorlarsa maçlara gelip takıma güç, destek vermeliler. Her maç seyirci gücümüz artıyor ve daha da fazla artması gerekmekte. Bu takım önümüzdeki sezon dört büyük takımı Rize'ye getirecektir. Bunun olabilmesi için daha fazla destek bekliyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile