Çaykur, Sosyal Medyada Boy Gösterecek

Çaykur, Sosyal Medyada Boy Gösterecek

ÇAYKUR`un Facebook, Twitter gibi sosyal medyada yer alması için çalışma başlatıldı.


ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, genel müdürlük binasında kurum bünyesindeki şube müdürleri, fabrika müdürleri, daire başkanları diğer çalışanların katıldığı toplantıda, ÇAYKUR`un Türkiye`nin 500 dev kuruluşu arasında 35`inci sırada yer aldığını belirtti.
Türkiye`nin dünyada yaş çay üretimi bakımından 5`inci sırada bulunduğunu anlatan Sütlüoğlu, "Bu kadar büyük bir sektör olmamıza rağmen hala uluslararası arenada yer almıyoruz. ÇAYKUR olarak ülke içinde sektörün büyüğüyüz. Ama daha da büyümeliyiz. Ürettiğimiz çayın tamamını pazarlamalıyız. Pazar payımızı büyütmeliyiz. Bu da daha iyi ürün üretimi ve satmakla mümkün olabilir." dedi.

Kaliteli çay üretiminin tarlada başladığını, çay filizinin kaliteli üretilmesi ve hasat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sütlüoğlu şunları söyledi: "Daha sonra da malımızı iyi anlatmalıyız. Pazarlamaya yönelik çalışmalarımız var. Göreve geldikten sonra reklama daha çok önem vermeye başladım. Ancak önemli bir eksiğimiz vardı. Sosyal medyada yoktuk. Oysa sosyal medya çok etkili. Ülkemiz nüfusunun neredeyse yüzde 40`ı Facebook, yaklaşık yüzde 20`si de Twitter kullanıcısı. Özellikle gençler bu alanda oldukça fazla vakit harcıyor. Ticari kuruluşlar sosyal medyayı satışlarını artırabilmek için, siyasiler de propaganda amacıyla kullanıyor. Facebook kullanıcısı bir gencin ortalama 500 civarında arkadaşı var. Sosyal medyayı kullanarak kısa sürede kadınlarımıza, gençlerimize, geniş kitlelere ulaşabiliriz. Bu kadar hızla bu kadar çok insana başka hiçbir şekilde ulaşmamız mümkün değil."
Özellikle genç nesillerin çayın dışındaki diğer içeceklere yönelmesi halinde ÇAYKUR ve çay sektörü olarak geleceklerinin iyi olmayacağını dile getiren Sütlüoğlu, "Bugünün genci yarının karar merciidir. Ancak özellikle gençlerin çay içme alışkanlıklarında bir gevşeklik var. Bu nedenle özellikte gençler üzerinde sosyal medya ile etkili olmayı planlıyoruz. Çay bizim geleneğimizdir. Başka bir milletin kültürünü yansıtan içecekler pazarlanırken sadece bu işin ticari boyutuna bakılmaz. Bunun kültürel boyutu da var. Bu nedenle Türk kültürü olan çayı daha geniş kitlelere sevdirmeliyiz." diye konuştu.

Sosyal medyayı kullanarak ürün tanıtımı, kamuoyu yoklaması gibi faaliyetler de yapmak istediklerini anlatan Sütlüoğlu şöyle dedi: "Bu amaçla hızlı bir çalışma ile bu alandaki çalışmamızın ilk adımını attık. Kurumumuzda 13 bin kişi çalışıyor. Bu kadar çok insanın çalıştığı çok az kurum vardır. Bölge ekonomisinin temelini çay, çayın omurgasını da ÇAYKUR oluşturmaktadır. Türkiye genelinde satış ağımız var. Bu ağ ile sosyal medyayı kullanarak daha iyi yerlere gelmek istiyoruz. Bu çalışmamızda farklı dillerde yayın yapmak için de çalışma yapacağız. Teknolojiyi her yönüyle kullanmak istiyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile