Çbb‘de Kocamaz Dönemi

Çbb‘de Kocamaz Dönemi

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Başkanlığı’na Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz seçildi.

Genel Kurula Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaşır, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birliğe üye ilçe ve belde belediyeler başkanları katıldı.

Adana Öğretmenevinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda seçimlere Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında tek listeyle gidildi.

103 belediyenin birlik üyesi olduğu ve 285 üyesi bulunan Çukurova Belediyeler Birliği toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Divan başkanlığını Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, katip üyeliklerini Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Seyhan Belediye Meclis Üyesi Kadir Karakuş’un yaptığı genel kurula 146 üye katıldı.

Toplantıda ilk olarak nüfusu 50 binden az olan belediyelerin yüzde 50, nüfusu 50 binden fazla olan belediyelerin yüzde 100 katılım payı vermesi oybirliğiyle kabul edildi.

Ardından birlik başkanlığı seçimine geçildi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz birlik başkanı seçilirken, Birlik Meclis Başkan Vekilliklerine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Birlik Meclis Katip Üyeliklerine Fatih Balıkçı, Ömer Seyfettin Turhan, Fethi Coşkun Tuncel,Turgut Erişmen, Encümen üyeliklerine Hatay Belediye Başkanı Lütfi Savaşır, Ahmet Zenbilci, Erol Kahraman, Ahmet Asaf Uslu, Fadıl Keskin, Ömer Tarhan, Mehmet Topkara, Denetim komisyonluklarına Mithat Altunay, İsa Yıldız, Hasan Uslu, Plan ve Bütçe Komisyonluklarına Hüseyin Özaydın, Yusuf Baş, Mustafa Kızılelma, Hasan Horoz, Mükerrem Tollu seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Başkan Kocamaz, "Böyle bir görevi şahsıma teveccüh ve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Belediyecilik hepimiz için çok zor ve vebali ağır olan bir görev. Bu görevde bulunduğumuz kentlere en iyi hizmeti verebilmenin mücadelesini gayretini güdüyoruz. Tabi belediye başkanları her ne kadar bir siyasi parti listesinden seçilmiş olsalar da göreve geldiği andan itibaren siyasi rozetini bir kenara bırakıp o kentin insanlarına eşit hizmeti nasıl verebilirizin mücadelesine girer ve kentin mahalli müşterek ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde bütün kent insanlarına eşit mesafede mücadelesini sürdürür.

Tabiki belediye başkanları olarak hangi siyasi partiden olursak olalım, belediyelerin görevi sıkıntıları birbirinden farklı değil. Dolayısıyla göreve geldiğimiz andan itibaren aynı mücadelenin içerisindeyiz. Bu mücadele verilirken belediyelerin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi aşamasında önce bölge birlikleri daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında belediyelerin sıkıntıların giderilmesi, yasalarla önümüze konulan problemlerin ortadan kaldırılması için iktidarıyla muhalefetiyle hep birlikte mücadele sonuç almanın gayretini güdüyoruz” dedi.

Yerel yönetimler yasasının yeterli olmadığını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Elbette,1930’lu yıllarda çıkarılmış bir yasa 2006-2007 yıllarında çok değişikliklere uğradı ama gelişmiş ülkelerdeki yerel yönetim anlayışıyla Türkiye’deki yeni çıkan yasalarla birlikte eşitlendiğini söylememiz mümkün değildir. Ama her şeye rağmen, her mücadele yeni gelişmelere açık ve Belediyelerin hali hazır sıkıntılarının ortadan kaldırılmasına bir zemin oluşturmaktadır. Bu nedenle tüm belediye başkanları olarak genel iktidarlara karşı yerel yönetimlerin görevleri ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde ortak mücadele etmek, diyalog içerisinde olmak ve mutlaka sonuç almak durumundayız. Ben hem Çukurova Belediyeler Birliğini hem Türkiye Belediyeler Birliğini hem de Tarihi Kentler Birliği kurucu üyesi olarak bu belediyelerin çektiği sıkıntıları bizzat yaşayan içinizden birisiyim ve her platformda kentlerimizdeki bu sorunların giderilmesi mücadelesinde bütün değişik partilerden gelen belediye başkanları aynı görüş doğrultusunda birleşip, mücadelesini de birlikte vermek zorundayız. Bu da belki TBMM’de sağlanamayan demokratik katılımın yerel yönetimlerde nasıl gerçekleştirildiğini en bariz örneğidir. Buradan ben ÇBB yönetimini yalnız başıma değil, sizlerle birlikte yönetimdeki bütün arkadaşlarımızla beraber yürüteceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Ve belki bugüne kadar ÇBB olması gereken yerde olamadı, belki bütçesi yeterli değildi, belki herkesin kendine göre sıkıntıları vardı. Ama bugünden itibaren bu ÇBB’ne yeni bir hareket yeni bir ivme kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Osmaniye, Adana, Hatay ve Mersin‘de encümen üyeleriyle birlikte o illerdeki bütün belediyeleri bir araya getirerek, o bölgenin sıkıntılarını bizzat yerinde incelemeleri gerektiğini belirten Kocamaz şunları söyledi:

"Bu bütçeyle ÇBB yönetimi olarak bütün problemleri çözmemiz mümkün değil ama en azından teknik açıdan verilebilecek desteklerle o bölgedeki arkadaşlarımızın özellikle belde belediyelerin sıkıntılarını giderme konusunda yürütebileceğini düşünüyoruz. Bugünden itibaren bütün belediyelerimizin araç gereç envanterini çıkararak, özellikle büyük belediyelerin küçük belediyelere destek vermesi konusunda bir organize içine girmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün bu noktaya gelişimizde geçmişte Sayın Aytaç Durak daha sonraki dönemde de Sayın Macit Özcan’ın katkılarını hiçbir zaman küçümseyemeyiz. Herkes kendine göre bir mücadele içerisinde olmuş. ÇBB dünden bugünlere ulaşmıştır.

Biz Çukurova’daki birliği, bütünlüğü tesis etmek için arkadaşlarımızın belki bugün için aldıkları çekince kararlarını yeniden bölgenin kalkınmasına harcamaları konusunda onlarla da diyalog içinde olacağımızı bu ÇBB’ni tek başına değil hep birlikte yürüteceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile