Cbü Muradiye Kampüsüne Yeni Tesisler

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü'nün başlatığı projeler arasında olan, CBÜ Muradiye Kampüsü'ndeki 500 öğrenci kapasiteli yurt ve sosyal tesisin yanı sıra, 4 adet 150'şer kişilik amfi ile kafeteryanın da temelleri atıldı.
CBÜ Muradiye Kampüsü'nü kısa bir sürede açtıkları yeni hizmet alanları ile Türkiye standartlarının üzerine çıkaran Rektör Prof. Dr. Semra Öncü, biten projeleri, inşaatı devam eden ve temelleri atılan hizmet binaları hakkında bilgiler verdi. Öncü, meslek yüksek okulu olmayan tek ilçe olan Selendi'ye, Uşak Üniversitesi Rektörü işbirliği ile Farabi programı çerçevesinde meslek yüksek okulu açılabileceği müjdesini verdi. Öncelikle geçtiğimiz yıl öğrenci ve öğretim elemanlarının hizmete giren CBÜ Bilgi Erişim Merkezi'nin kapasitesini yükselttiklerini belirten Rektör Öncü, kütüphanede mevcut 40 bin kitap sayısını 60'ine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Öncü şöyle konuştu: "Bilgi Erişim Merkezimiz, Alman Kütüphane profili göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Günde yaklaşık 2 bin öğrencimiz merkezimizden yararlanmaktadır. Bu sayı sınav zamanlarında 5 bine kadar çıkıyor. Öğrenciler kitaplara elektronik ortamda da ulaşabiliyor. İstenilen her türlü kitabın bulunduğu Bilgi Erişim Merkezi gerçekten Türkiye standartlarının üzerinde bir kütüphane olma özelliğine sahiptir."
CBÜ Muradiye Kampüsü'nü öğrencilerin vakitlerini geçirebilecekleri sosyal tesislerle donatmak için kantin ve kafeterya düzenlemesi yaptıklarını belirten Rektör Öncü, amaçlarının öğrencilerin okula keyifle gelebilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz günlerde hzimete giren üniversite restorantı hakkında da bilgi veren Öncü, Manisalılar'a çağrı yapmasına karşın Ankaralı bir yatırımcının bu işle ilgilendiğini söyleyerek, "Kampüs içerisindeki atıl alanları kullanmamız gerektiğine inanıyordum. Bu anlamda Ankaralı bir yatırımcı ile kafeteryanın üzerindeki boş alana restorant açtık. Hem öğretim üyelerimiz hem de değerli öğrenicilerimiz Manisa'nın en iyi aşçısının hazırladığı yemekleri, modern bir restorantta yemenin keyfini yaşıyor." dedi. Öncü, ileriki günlerde Manisalı'ların da restoranttan faydalanabileceğini kaydetti.
MURADİYE'YE BİN KİŞİLİK MODERN YURT
Yapımında son aşamaya gelen bin öğrenci kapasiteli yurt hakkında açıklamada bulunan CBÜ Rektörü Öncü, "Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapımına başlanan bin öğrenci kapasiteli yurdumuz yeni yılda hizmete girecek. 500 erkek 500 kız öğrencimizin barınabileceği yurtta odalarımız 1, 2 ve 3'er kişilik olarak tasarlandı. 4 tane 250 öğrenci kapasiteli binamız var. Her odada tuvalet ve duş bulunmaktadır. Her yurtta da geniş çalışma odaları mevcut. Her binada asansör olmasının yanı sıra,
binaların dizaynı engelli öğrencilerimiz düşünülerek tasarlandı" dedi. Dört ana binanın haricinde bir idari bir de sosyal tesis alanı yaptıklarını belirten Prof. Dr. Semra Öncü, "Sosyal tesislerlerimizde spor alanları da olacak. Kantin gibi öğrencilerin isteklerini karşılayabilecek her türlü hizmeti vereceğiz" dedi.
CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nin yanına temelleri atılan amfinin kısa bir süre sonra tamamlanacağı müjdesini veren Rektör Öncü, "150'şer kişilik 4 adat amfi yapacağız. Bu amfiler en modern hali ile tam daire şeklinde olacak. Amfinin yanına da yine temellerini attığımız ama müteahhit firma değişikliği nedeni ile yapımı geciken kantin-sosyal tesisimizi de öğrencilerin hizmetine sunacağız" diye konuştu.
CBÜ Muradiye Kampüsü'nün şehir merkezine uzaklığının göz önüne alındığında, sağlık hizmeti verebilcek bir bölüme ihtiyaç duyduklarını belirten Rektör Öncü bu anlamda MEDİKO'yu açtıklarını söyledi. Öncü, "MEDİKO acil sağlık hizmeti verebilecek bir bölümümüzdür. Burada 2'si diş hekimi olmak üzere 5 doktorumuz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yanı sıra öğretim görevlilerimiz de bu hizmetten yararlanmaktadır." şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile