CDU Genel Sekreteri Tauber Açıklaması

'(Almanya'daki göçmenlere ilişkin) İnsanların kökleri başka ülkelerde de olsa şimdi burası onların ülkesi. Buraya katkı sağlamalarını ve burası ile ilgilenmelerini önemli buluyorum'

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber, Almanya'da yaşayan göçmenlerin kökleri başka ülkelerde de olsa Almanya'nın onların ülkesi olduğunu ve bu ülkeye katkı sağlamalarını önemli bulduğunu söyledi.

Tauber, Berlin'de 18 Eylül’de yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde Spandau Neustadt bölgesinden CDU'dan doğrudan aday olan avukat Dr. Ersin Nas'ın seçim kampanyasına destek verdi.

Seçim kampanyası sırasında esnaf ziyaretlerini de yapan Tauber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nas'ın partisinden aday olmasını çok olumlu bulduğunu belirtti.

Göçmenlerin CDU'da yer alması yönünde başlatılan çalışmalarda ilerlemeler sağlandığını savunan Tauber, 'İnsanların kökleri başka ülkelerde de olsa şimdi burası onların ülkesi. Buraya katkı sağlamalarını ve burası ile ilgilenmelerini önemli buluyorum.' dedi.

Parti içinde göçmenlerle ilgili ön yargılar olup olmadığına ilişkin bir soruya Tauber, 'Ön yargılar her yerde ver her zaman var ancak ortak çıkarlarımızın olduğunu göstermek lazım. Biz, insanların güven içinde yaşamalarını, iyi iş yerlerinde çalışmalarını ve çocukların iyi bir geleceğe sahip olmalarını istiyoruz. Almanya'da herkesin bu hedefleri var.' şeklinde konuştu.

CDU'nun aşırı sağcı İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisine kaybettikleri seçmenleri uzun vadede geri kazanacaklarını savunan Tauber, ancak yeni seçmenleri de kazanmak gerektiğini, bunun en iyi örneğinin de Nas gibi adayların olduğunu kaydetti.

Tauber, Türk esnafları da ziyaret ederek yanındakilerle döner yedi ve çay içti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile