Cebeli Yaz Okulu öğrencileri Vali Salihoğlu ile yemekte buluştu

Gümüşhane Valiliği ile Amerika Birleşik Devletleri Little Rock Arkansas Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Cebeli Yaz Okulu'nun öğretmen ve öğrenc

Gümüşhane Valiliği ile Amerika Birleşik Devletleri Little Rock Arkansas Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Cebeli Yaz Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri Vali Enver Salihoğlu ile yemekte bir araya geldi.

Gümüşhane'de bu yıl 6.sı düzenlenen Cebeli Yaz Okulu'na Türkiye'nin değişik bölgelerinden toplam 46 öğrenci katılıyor. Yaz okuluyla ilgili bilgi veren Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, şu ana kadar Cebeli Yaz Okulu'ndan 350'nin üzerinde mezun verdiklerini söyleyerek, "Mezun öğrencilerden 13'ü Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim görme imkânına sahip oldu." dedi.

Yaz okuluna yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Her yıl yapılan İngilizce seviye sınavları neticesine başarılı olan 15–20 yaş arası öğrencileri ilk, orta ve ileri seviyede İngilizce sınıflarına alarak bir aydan fazla bir zaman içerisinde yaz okulumuzda İngilizce eğitim imkânı tanıyoruz. Yaz okulunda 4 Amerikan Arkansas Üniversitesi'nden, 3 de Türk öğretmen görev alıyor. Öğrenciler hafta içi İngilizce eğitimi alıyorlar. Hafta sonu ise Gümüşhane'nin tarihi ve kültürel değerlerini gezerek tanıma imkânına sahip oluyorlar." diye konuştu.

Yaz okulu projesine katkıda bulunan Gümüşhane Valiliği, Belediye Başkanlığı, GÜSİAD, Koza Altın İşletmeleri, GÜDAK ve diğer kurumlara teşekkür eden Yıldırım, bu projenin uzun yıllar devam ederek öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Yemeğe, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve eşi Sabiha Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, GÜSİAD Başkanı Murat Akçay GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Koza Altın İşletmeleri Masta İşletme Müdürü Hasan Giray, Proje Koordinatörü Nusret Bulut ve öğretmenler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile