Çeçen Mülteci Sınır Dışı Edilen İkizini Arıyor

Çeçen Mülteci Sınır Dışı Edilen İkizini Arıyor

Yalova'da yaşayan bir Çeçen mülteci, Rus hapishanesinden tahliye olduktan sonra geldiği Türkiye'de polis tarafından gözaltına alınıp sınır dışı edilen ikiz kardeşinden bir haftadır haber alamıyor.

Yetkililerden yardım istediğini belirten Çeçen mülteci Akhmet İdigov, “Kardeşim zaten çok zor günler geçiriyordu. Sığınmak için benim, eşinin ve çocuğunun yaşadığı Yalova’ya gelmişti. Ama apar topar sınır dışı edildi. Kendisinden bir haftadır haber alamıyoruz. Hayatından endişe ediyorum” dedi.

30 yaşındaki ikizi Makhmud İdigov’un Çeçenistan’da iken mücahitlere yardım ettiği gerekçesi ile Rus cezaevine konulduğunu ve 6 yıl hapiste kaldığını anlatan Akhmet İdigov, “Hapisten yeni çıkmıştı. Ocak ayının sonuna doğru Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giriş yapıp, eşi ve 7 yaşındaki oğlunun yaşadığı Yalova’ya geldi. Ben de bir buçuk senedir burada yaşıyorum. Rusya’da cezaevindeyken kardeşime her türlü işkenceyi yapmışlar. Elektrik vermişler. Yara izleri daha iyileşmemişti bile. Psikolojisi çok bozuktu. Her şeye çok çabuk sinirleniyordu. Bir akşam eşi ile tartışmış. Eşi de başka bir iş için tesadüfen gelen polislere kardeşimi şikayet etmiş. Rusya’daki gibi polisin kendisini hemen hapse atacağını, sınır dışı edeceğini sanan kardeşim kaçmak istemiş. Polisler 25 Şubat’ta kardeşimi gözaltına aldılar. 27 Şubat’ta da bize hiç haber vermeden sınır dışı ettiler. Kardeşim beni bir tek havaalanındaki aprondan arayabildi. Üzerinde ne parası, ne de telefonu vardı. Polislerden rica ettim. Ona para verin. Gelince ben size veririm dedim. ‘Olmaz’ dediler. Üzerinde hiç parası olmadan Gürcistan'a geri gönderildi. Gürcistan'ın bu aralar Rusya ile arası iyi. Sınır dışı edildi diye onlar da kardeşimi şimdi Ruslar’a verirler. O gün bugündür ondan hiç haber alamıyorum. Hayatından endişe ediyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. En azından yaşayıp yaşamadığını, nerede olduğunu bilmek istiyorum. Çeçenistan’daki anne ve babamız da haber alamamışlar. Onlar da merak içinde, üzüntüden hasta oldular. Ne olur bize yardımcı olun” diyerek kardeşinin bulunması için yetkililerden yardım talep etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile