Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Kütahya'da

Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Kütahya'da

Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Khasan Khakimov ve beraberindeki heyet, ekonomik işbirliği için Kütahya'ya geldi.


Heyet ilk olarak Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Şerif Yılmaz, "Bugün çok kısa bir sürede olsa, Türkiye ile Çeçenistan arasındaki ilişkilerin artmasına vesile olacak olan bir çalışma ziyaretinde ilimize teşrif ettiniz. Heyetiniz ile birlikte tekrar hepinize hoş geldiniz demek istiyorum. Kütahya'ya Çeçenistan'dan gelen belki ilk heyetsiniz. Bundan sonra inşallah bu ziyaretlerle beraber ikili ilişkilerimiz, hem ticari hem siyasi olmak üzere gelişmelere vesile olur. Başbakan Yardımcımız Khasan Khakimov'un Türkiye ile ilgili bilgisi var. Bunun yanında Kütahya hakkında da bilgi sahibi olmasının, ileri ki süreçte kendileri için daha da fayda sağlayacağını ümit ediyorum. Kütahya'nın da kendi tarihi, kültürel özelliği ile beraber geçmişten gelen medeniyetlerin yakın yansımaları, günümüzde halen mevcuttur.Kütahya; çininin başkentidir. Seramik şehridir ve madencilikle ilgili önemli kaynakların ve yatırımların olduğu bir ildir. O nedenle belki karşılıklı işbirliği yapma fırsatı içerisinde de bir takım değerlendirmeler yapılabilir. Çeçenistan hepimizin akraba kardeş olduğu bir ülkedir. Tüm bağlarımızın yanında ekonomik bağları da güçlendirmek için Türkiye'nin ekonomik potansiyelini değerlendirerek çalışmalarımızı yapmalıyız'' dedi.

Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Sayın Khasan Khakimov konuşmasında, "Böyle bir sıcak karşılama için ve bize yaptığınız davet için teşekkür ediyorum. Ben Türkiye'de öğrenim gördüm. Kamu Yönetimi okuyup, Ankara'da Siyasal Bilgiler üzerine Yüksek Lisans eğitimi aldım. Geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye'deki 20. yılım doldu. Onun için Türkiye'yi ve Türk insanını tanıyoruz. Çeçenistan için Türkiye yakın kardeş bir ülke konumundadır. Yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı görevine geldim ve yatırımcıları çekmek için buraya geldim. Bize en yakın ülke konumunda olduğu için bugün buradayız. Bu vesile ile önce Adana sonra İçel ve Afyon'a ziyaretlerde bulunduk. Son olarak Kütahya'dayız. Her ilde çalışmalar ve görüşmeler yaptık. Çok şükür çok olumlu geçti. Karşılıklı yapacağımız işler var. Türkiye ile Çeçenistan arasında her zaman kültürel ve dini bağlarımız var. Ekonomik açıdan da bağlarımızı güçlendirirsek, kardeşliğimiz daha sıcak ve daha samimi olacaktır. Tüm bu etkinliklerin başarılı olacağını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Şerif Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti ve her iki ülke adına hayırlı olmasını temenni etti

Bu arada, Valilik Şeref tefterini imzalayan Khakimov, Vali Yılmaz'a kılınç hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile