CECONOMY AG, 2022/23 Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayinladi

CECONOMY AG, 2022/23 Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayinladi

MediaMarkt’in bagli oldugu CECONOMY AG, 2022/23 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayinladi. Kapsamli bir sürdürülebilirlik stratejisi izleyen grup, yenilenebilir enerji kullanimini artirma, emisyonlari azaltma, döngüsel ekonomiyi tesvik etme ve sosyal sorumlulugu destekleme konularinda önemli adimlar atiyor.



Avrupa’nin önde gelen elektronik perakendecilerinden MediaMarkt’in bagli oldugu CECONOMY AG, 2022/23 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayinladi. Raporda, sirketin sürdürülebilir ürün ve hizmet yelpazesini genisletme, enerji tasarrufu önlemleri ve yenilikçi lojistik çözümleri gibi basliklar dikkat çekiyor. 2030 iklim hedeflerine beklenenden erken bir zamanda ulasarak sürdürülebilirlik yolculugunda önemli bir basari elde eden grup, is süreçlerini kademeli olarak daha çevre dostu hale getirmeyi ve ürün ve hizmetleriyle müsterilerinin daha sürdürülebilir bir yasam sürmesini saglamayi hedefliyor.

Sürdürülebilir ürün yelpazesi genisliyor

MediaMarktSaturn, müsterilerin sürdürülebilir ürün ve hizmetleri bir bakista tanimasina yardimci olmak için bunlari kendi logosu olan Daha Iyiye ile etiketliyor. Grup, sürdürülebilir ürün portföyünü 1730 yeni ürünle genisleterek, 2025 yili hedefi olan 6 bin sürdürülebilir ürün sayisina dogru emin adimlarla ilerliyor. Mevcut durumda portföyünde bulunan 4 bin 933 sürdürülebilir ürünle grup, enerji tasarruflu, çevre dostu üretim ve paketleme yöntemleri sayesinde, müsterilerine daha uzun ömürlü ve yeniden kullanimi mümkün ürünler sunarak kaynak korumaya katki sagliyor.

Yenilenmis ürünler ve onarim hizmetlerinde büyük bir talep artisi yasandi

CECONOMY, 2022/23 mali yili itibari ile baslattigi Foxway is birligi ile tüm magazalarinda ve online platformlarinda geri satin alma hizmetini basariyla sunuyor. Satin alinan ürün yelpazesi de önemli ölçüde artan bu hizmette; tabletler, akilli saatler, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, kameralar, lensler ve oyun konsollari gibi ürün çesitleri yer aliyor.

Geçtigimiz yil 218 bin 476 kullanilmis ürün kuponla takas edildi. Bu da talebin üç kattan fazla arttigi anlamina geliyor. Grup, 2025 yilina kadar yilda 600 bin kullanilmis cihazi geri almayi hedefliyor; bu da sürdürülebilir tüketimi tesvik eden önemli bir adim olarak görülüyor.

Ayni zamanda, ürünlerin ömrünü uzatma amaciyla yapilan onarimlar da dikkate deger bir basariya ulasti. Geçtigimiz mali yilda, sirketin atölyelerinde ve magazalardaki akilli servis noktalarinda toplam 3,2 milyon cihazin onarimi gerçeklestirildi.

Bu onarimlarla, 9 bin 300 tonluk potansiyel elektronik atigin önlenmesine katkida bulunuldu. Bu girisimler hem tüketiciler için deger olusturuyor hem de çevresel sürdürülebilirlige önemli bir katki sagliyor.

Grup, 2030 iklim hedeflerine önceden ulastigini duyurdu

Grup, iklim degisikligiyle mücadelede önemli bir basariya da imza atti. Sirket, 2032/33 mali yili sonuna kadar Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarini (sirketin dogrudan ve dolayli sera gazi emisyonlari) toplamda yüzde 58,8 oraninda azaltma hedefi koymustu. Sirket, 2022/23 mali yilinda, bir önceki yila kiyasla yüzde 39 oraninda emisyon azaltimi saglayarak, bu hedefin büyük kisminin simdiden gerçeklestirildigini bildirdi. Bu durum, CECONOMY’nin 2032/33 yili için belirlenen hedeflerine ve küresel 2030 iklim hedeflerine, planlanandan çok daha erken bir sekilde ulasilacagini gösteriyor.

Sirket, ayni zamanda, kullanilan elektrigin yüzde 92’sini dogrudan alternatif enerji kaynaklarindan saglama basarisini göstererek, yenilenebilir enerji kullaniminda da önemli bir ilerleme kaydetti.



Sifira yakin emisyonlu teslimat yatirimi

Grup, sürdürülebilirlik yolculugunda önemli bir adim daha atti ve çok kanalli aginin bir parçasi olarak, büyüksehirler ve sehirlerde sürekli genisleyen teslimat merkezleri agini kurdu. Bu merkezler, müsteri teslimatlarini, magaza teslimatlarini ve iadeleri tek bir araçta birlestirerek, rota optimizasyonu sayesinde hem yol kat etme verimliligini artiriyor hem de karbondioksit emisyonlarini azaltiyor.

Bu çabalarin bir parçasi olarak, grup, özellikle Almanya’da, karbondioksit emisyonlarini belirgin sekilde azaltan ve elektrikli araç filolarinin kullanimini artiran lojistik hizmet saglayicilariyla is birligi yapiyor. Ispanya ve Isviçre’deki pazarlarda dogrudan müsterilere yapilan teslimatlarda giderek artan bir sekilde elektrikli araçlar kullaniliyor; bu sayede simdiden 34 sehirde sifira yakin emisyonlu teslimatlar gerçeklestirilebiliyor. Grup, 2025/26 yilina kadar 80 sehirde sifira yakin emisyonlu dagitim kapasitesine ulasmayi planliyor.

Sirket, “magazadan sevkiyat” lojistik modelini de yeniden düzenleyerek, teslimatlarin en yakin magazadan yapilmasini sagliyor. Bu sistem, karbondioksit tasarrufu açisindan büyük bir potansiyel sunuyor ve grubun çevresel ayak izini daha da azaltma hedefine katkida bulunuyor. Bu girisimler, CECONOMY’nin sifira yakin emisyonlu bir gelecege yönelik kararliligini ve çevresel sürdürülebilirlige olan bagliligini gösteriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile