CECONOMY, Yeni Mali Yilin Birinci Çeyrek Raporunu Paylasti

MediaMarkt’in bagli oldugu CECONOMY AG, Eylül ayi itibariyle baslayan 2023/24 mali yilinin ilk çeyreginde önceki yilin ayni dönemine oranla daha yüksek bir satis performansi sergiledi ve yüzde 3,7’lik bir artis elde ederek satislarini 7 milyar euroya yükseltti.



Genis ürün yelpazesiyle teknolojiseverlere alisveris imkani sunan MediaMarkt’in bagli oldugu CECONOMY AG, 2023/24 mali yilinin ilk çeyrek raporunu açikladi.

CECONOMY’nin paylastigi rapora göre Eylül ayi itibariyle baslayan 2023/24 mali yilinin ilk çeyreginde sirket, önceki yilin ayni dönemine oranla daha yüksek bir satis performansi sergiledi ve yüzde 3,7’lik bir artis elde ederek satislarini 7 milyar euroya yükseltti. FAVÖK (Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kazanç) ise, geçtigimiz yilin ayni döneminde kiyasla 18 milyon euro artis göstererek 230 milyon eurodan 248 milyon euroya ulasti.

MediaMarktSaturn Grubu, yeni mali yila güçlü bir baslangiç yaparak, müsteri talebinden maksimum düzeyde faydalanmayi basardi. Özellikle Sahane Kasim ve Yeni Yil dönemlerindeki kampanyalar, CECONOMY’nin satislarinda önemli bir artis elde etmesinde önemli rol oynadi. Grup e-ticaretten gelen satislarda yüzde 0,2’lik bir artis kaydederek toplam 1,8 milyar euroya ulasti. Böylece toplam satislarin e-ticaretteki payi ilk çeyrekte, geçtigimiz yilin ayni döneminde elde edilen yüzde 25,8’den yüzde 26,43’e yükseldi.

“Hedeflerimize ulasmak için belirledigimiz yolda emin adimlarla ilerliyoruz”

CECONOMY AG CFO’su Dr. Kai-Ulrich Deissner, açikladiklari raporla ilgili, "Maliyet konusunda siki bir disiplinle daha yüksek kârlilik ve nakit akisi saglamaya odaklanmis durumdayiz ve bu alanda basarilarimizi sürdürüyoruz. Ilk çeyrekte gördügümüz FVÖK artisi, brüt kâr marjlarimizin yükselmesi ve maliyetlerimizi etkin bir sekilde yönetmemizin sonucu olarak karsimiza çikiyor. Orta vadeli hedeflerimize ulasmak için belirledigimiz yolda emin adimlarla ilerlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Türkiye’de kaydedilen satis artisiyla güçlü bir büyüme gerçeklesti

Ilk çeyrekte, grubun is gelisimi bireysel segmentler bazinda genel olarak olumlu bir görünüm sergiledi. Bati ve Güney Avrupa’da, geçen yilin ayni dönemine kiyasla satislar yüzde 2,41 oraninda bir artis gösterirken, özellikle Hollanda’da e-ticaretin güçlü performansi ve artan müsteri talebi sayesinde satislar önemli ölçüde yükseldi. Ayni sekilde Dogu Avrupa’da, özellikle Türkiye’de kaydedilen dikkate deger satis artisiyla, bu segmentte de güçlü bir büyüme gerçeklesti.

Pazaryeri gelisirken, Hizmetler ve Çözümler istikrar sergiledi

Grubun ilk çeyrekteki performansi, özellikle pazaryeri ve perakende is kollarinda kaydedilen büyüme ile dikkat çekiyor. MediaMarktSaturn’ün genis ürün gaminin bir parçasi olarak hizmet veren Pazaryeri, satislarini önceki yila göre iki kat artirarak 81 milyon euroya yükseltti. Bu basari, platformun 1200’den fazla saticiyi ve yaklasik 1,6 milyon ürünü barindirmasiyla saglandi. Hizmetler ve Çözümler alaninda ise grup, toplam satislardan aldigi yüzde 5,6’lik payi koruyarak bu segmentte istikrarli bir performans sergiledi. Bu stabilite, özellikle garanti uzatmalari gibi hizmetlerin güçlü performansindan kaynaklaniyor. Perakende segmenti ise, ilk çeyrekteki gelirlerinde yüzde 92 gibi dikkat çekici bir artisla önemli bir basariya imza atti. Bu büyümenin arkasinda Almanya ve Hollanda pazarlarindaki güçlü talep yatiyor. Grup, bu ivmeyi sürdürmek için tüm pazarlarda ürün ve çözüm yelpazesini genisletmeye devam ediyor.

Ilk çeyrekte likidite durumu 2 milyar euronun üzerinde

Ayrica, grubun güçlü bir likidite durumu sürdürmesi ve ilk çeyregin sonunda 2,4 milyar euroya ulasan likidite ile mali saglamligini korumasi dikkat çekiyor. Bu basari, sirketin serbest nakit akisi araciligiyla yaklasik 1,5 milyar euro nakit girisi saglamasiyla saglandi. Bu da grubun orta vadeli mali tahminleriyle uyumlu bir durum gösteriyor.

MediaMarktSaturn Club’in üye sayisi 40 milyonu asti

CECONOMY ve MediaMarktSaturn, müsteri memnuniyeti ve deneyimini merkeze alarak stratejilerini hayata geçirirken, bu çabalarinin meyvesini rekor düzeydeki müsteri memnuniyeti puanlari ve MediaMarktSaturn Club’in üye sayisindaki önemli artis ile topladi. Müsteri deneyimini sürekli iyilestirme odaklari, Net Tavsiye Skoru (NPS) ile ölçüldügünde bugüne kadarki en yüksek deger olan 56’ya ulasarak bu basarinin bir göstergesi oldu.

Ayrica, MediaMarktSaturn Club’in üye sayisinin mali yilin ilk çeyreginde 40 milyona ulasmasi, MyMediaMarkt ve MySaturn müsteri sadakat programlarinin basarisini gözler önüne seriyor. Bu, grubun müsteri odakli stratejilerinin sadece mevcut müsterilerin sadakatini pekistirmekle kalmayip, ayni zamanda yeni müsterileri de çekmeyi basardigini gösteriyor.

Yapay zekâ kullanilarak is süreçleri ve müsteri hizmetleri gelistiriliyor

CECONOMY ve MediaMarktSaturn, müsteri ve çalisan deneyimini yenilikçi teknolojilerle zenginlestirme yolunda önemli adimlar atiyor. Sirket, yapay zekâ teknolojilerini kullanarak is süreçlerini ve müsteri hizmetlerini gelistirmeye yönelik çabalarini artiriyor. Bu kapsamda, üretken yapay zeka tabanli araçlarin gelistirilmesine odaklaniyor. Bu araçlar, çalisanlarin günlük is akislarini kolaylastirirken, müsterilere ise iletisim merkezleri ve online satis asistanlari araciligiyla daha etkili hizmet sunmayi amaçliyor. ’GenAI Sandbox’ gibi güvenli ortamlarda test edilecek olan bu yapay zekâ çözümleri, gerçek zamanli çeviri hizmetleri gibi yenilikçi özelliklerle müsteri ve çalisan deneyimini üst düzeye tasimayi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile